Интимно

10 признака, че една двойка има проблеми с комуникацията

Промяната в общуването може да спаси отношенията

18.04.2021г. / 16 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

7. Прекъсването на другия е честа практика.

Още един отчетлив признак на лоша комуникация във връзката е прекъсването на другия, докато говори. Това важи не само за моментите, в които се карате или спорите, а дори когато говорите с приятели. Ако половинката ви говори и вие го прекъснете по средата, за да довършите историята от вашата гледна точка, това е признак на лоша комуникация, която се отнася за всички нива във връзката ви.

Дразнещи навици в разговора, които отблъскват околните

8. Несъгласието се превръща в конфликт.

Няма как двама души в една връзка да са напълно съгласни за всичко. Ето защо възникват и споровете и това е напълно нормално. Ако обаче всеки път несъгласията прерастват в конфликти, това подсказва за нездрава комуникация.

Свързани статии

9. Технологиите заместват времето, прекарано лице в лице.

Признак на лоша комуникация във връзката е, ако за вас е нормално да сте заболи нос в телефона или лаптопа си, вместо да си говорите и да общувате на живо. Ако сте свикнали да си говорите предимно през социалните мрежи, докато не сте заедно, а вкъщи нямате какво да си кажете, това е лош знак. И още по-зле е ако докато сте заедно си пишете с приятели или си преглеждате профилите в социалните мрежи.

Важни комуникативни умения, които помагат в общуването

10. Нерешените проблеми изскачат при всеки следващ спор.

Ако комуникацията е добра и пълноценна, решаването на проблемите ще е по-лесно. Ако говорите открито за тях, намирането на консенсус и затварянето на темата ще се случва по качествен начин. Ако комуникацията ви куца, решаването на проблемите естествено се затруднява. Замитането им под килима при всеки следващ спор предполага изскачането на нерешените проблеми и връщането на темата за тях с нова сила.

Коментирай