Интимно

4 неща, които да обмислите, преди да започнете връзка с приятел

Още повече с най-добрия ви приятел

21.05.2021г. / 12 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много жени имат най-добър приятел мъж. В това приятелство няма нищо лошо, нито нещо странно. Напълно възможно е да просъществува дълго време и да не прерасне в интимна връзка. Но понякога се случва така, че да се влюбите в най-добрия си приятел, както и той във вас. Оттук следва въпросът какво да правите? Дали да предприемете крачка към интимно обвързване с него или да запазите приятелството си? Как да решите?

Трудно е да се вземе такова решение. Нужно е да се обмислят всички възможни последствия от трансформацията на приятелството ви в интимна връзка.

Защо е по-добре да сте първо приятели, а чак след това двойка?

Вземете предвид някои обстоятелства, които ще ви помогнат да прецените какво да правите. Не забравяйте, че се познавате много добре. Знаете всичките си тайни, включително и подробности за стари гаджета и връзки.

Познавате родителите му, той вашите също. Почти сигурно е, че семействата ви се харесват взаимно, все пак сте приятели. С това надали бихте имали проблем.

Пък и вече сте прескочили неловките моменти на първите срещи. Няма да ви се наложи да се мъчите да впечатлите другия с поведение, което не ви е присъщо, само и само да се харесате. Няма да се чудите с какво да се изненадате един друг или къде да отидете, просто защото се познавате толкова добре, а и интересите ви съвпадат. Можете просто да излезете на място, което и двамата обичате, без да се чудите дали ще ви е интересно.

Правилата, които да спазвате, ако сте приятели за секс

Винаги сте били на една страна, защото се обичате като личности, имате еднакви разбирания, щом сте близки приятели. Мирогледът ви се допълва, допълвате и изреченията си, довършвате мислите си, смеете се на едни и същи неща.

Всичко това е наистина прекрасно и обещава една чудесна хармонична връзка. Но толкова ли е просто наистина?

Какво трябва да обмислите преди да започнете интимна връзка с най-добрия си приятел?

Платонична съвместимост срещу романтична съвместимост

Невинаги приятелството е задължителна рецепта за щастлива интимна връзка. Това, че се разбирате прекрасно в платоничния приятелски смисъл далеч не означава задължително, че ще се справите така прекрасно и като двойка. Помислете добре каква е реалността и претеглете всички плюсове и минуси, за които се сещате. Говорете честно и открито един с друг. Ако появилите се чувства ви карат да се усещате странно, по-добре изчакайте с прекрачването на интимната граница.

5 начина да си останете приятели с бившия

Ако приятелството ви се трансформира в любовна връзка, която се провали, ще изгубите приятеля си

Не забравяйте, че съществува риск да изгубите както любовта с този човек, така и приятелството ви. Когато сте били просто приятели, нещата са били далеч по-лесни. След като се превърнете от приятели в интимни партньори, връщане назад по-скоро няма или поне не по начина, по който са се случвали нещата между вас. Никога няма да е същото, така че помислете добре какво наистина искате и какво сте готови да жертвате.

Знаете всичките си тайни

Понеже сте приятели, почти сигурно е че се познавате до болка. Вероятно знаете всичките си тайни, както и онези, които биха могли да се окажат пречка в интимните ви отношения. Знаете пикантни подробности от личния живот на другия, а това може да бъде повод за пререкания, съмнения, да се превърне в препъникамък за любовта ви.

6 знака, че сте повече от приятели

Може да поставите приятелите си в неприятна ситуация да взимат нечия страна

Като приятели вероятно имат по-широк приятелски кръг, който включва и други хора. Ако отношенията ви прераснат в любовна връзка, която обаче се окаже неуспешна, може да поставите и останалите си приятели в неудобната ситуация да взимат страна или да избират с кого да продължат да се срещат. Този момент е много деликатен и може да помрачи още приятелства, не само вашето.

И все пак, любовта си е любов. Ако изпитвате силни чувства един към друг, може пък да сте се преоткрили по наистина друг, нов начин, който да се окаже най-щастливият избор, който сте правили някога.

6 неща за връзката ви, които не бива да споделяте

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
ne tulkuvam v delovi plan.v 4ove6ki plan ima samo edin prekrasen bliznak , kogoto obojavam .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар