Езикът на тялото ни говори много повече за нас на околните, отколкото предполагаме. Той може да ни накара да изглеждаме вежливи, приветливи, привлекателни, но и да ни направи студени в очите на другите, недостъпни и понякога дори отбранителни. По този начин езикът на тялото може да попречи не само в общуването с околните, но и в намирането на интимен партньор. Той може да попречи и на отношенията във връзката.

Езикът на тялото казва кога любимият ви лъже

Наглед прости и обикновени жестове могат да затворят пътя ви към любовта и намирането на половинка в живота. Знаците, които изпращате, може да бъдат погрешно разчетени от човека срещу вас, което да му попречи да направи крачка към вас. Вие също може би неволно изпращате тези сигнали, въпреки че искате да намерите интимен партньор. Така езикът на тялото ви може би ви пречи в откриването на щастието в любовта.

Кои са действията от палитрата на езика на тялото, които говорят погрешно вместо вас и ви пречат да намерите партньор в любовта?

Кръстосване на ръцете

Кръстосването на ръце може да ви се струва като обикновен навик, който сте възприели в позата на тялото си, докато говорите с някого, но той е нещо много повече. Кръстосаните ръце са сигнал за затвореност, за недостъпност и ограничение. Те подсказват на другите около вас, че не сте готови да ги допуснете до себе си. Невербалното поведение, при което слагате преграда между сърцето си и човека срещу вас с помощта на кръстосаните ръце, му говори, че нямате намерение да го допуснете.

Как да омайвате с езика на тялото

Държите брадичката си нагоре

Повдигането на брадичката нагоре по време на разговор може да накара човека срещу вас да ви приеме като високомерни, надменни или снизходителни. Ако срещу вас е мъж, който е потенциален партньор за вас, може и да се откаже да предприеме по-нататъшни стъпки заради този жест, защото той подсказва високомерие и желание за господство.

Посочване с пръст

Посочването с пръст е често използван жест, който може да правите несъзнателно, но той подсказва за желание да коригирате другия човек, да го наставлявате, да му поставяте граници и правила.

Как езикът на тялото ви прави недостъпни за околните

Още по темата

Прегърбена, лоша стойка

Стойката на тялото сама по себе си също е част от езика на тялото, с който се представяте пред другите. Тя говори много. Ако сте прегърбени и със свити рамене, това говори за ниско самочувствие, страх, липса на характер. Това може да накара човека срещу вас да помисли, че не може да ви се има доверие, че сте лишени от самоуважение и вяра в себе си. Как би могъл тогава той самият да има уважение към вас?

Ръкостискане

Когато се здрависвате, вие също изпращате сигнали за личността и характера си на другия човек. Ако при ръкостискане сложите ръката си над неговата, това автоматично означава контрол, надмощие, трудност в разрешаване на споровете.

Тайният език на тялото на мъжете

Гледате в телефона си

Гледането в телефона е нещо, което всеки съвременен човек прави по стотици пъти на ден. Може да мислите, че това е нещо съвсем нормално и не говори за нищо друго, освен че просто искате да видите кой ви е писал, но този навик по време на разговор говори много повече. Той подсказва за незаинтересуваност, пренебрежение, липса на желание за общуване. Ако правите това на среща с потенциален партньор, може би няма да имате успех.