Интимно

Знаци, че не го обичате, а харесвате идеята за него

Не мислите за бъдещето

01.11.2021г. / 06 38ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Създаваме любовни връзки, защото имаме нужда да бъдем обичани, да обичаме. Търсим в човека до себе си най-добър приятел, сродна душа. Търсим партньор, някого, с когото можем да се свържем. Но невинаги успяваме да бъдем във взаимоотношения с такава личност. Има жени, които не могат да си представят идеята да са необвързани. За тях е важно да бъдат във връзка. Но как да разберете дали наистина обичате партньора си или просто харесвате идеята за него и това да бъдете обвързани?

Липсва ви, само когато сте без него, физически

Когато някой не е пленил сърцето ви, но тялото ви да, обикновено ви липсва, когато имате нужда от физически ласки. Да ви гушнат, погалят, да не сте нощем сама. Реално не ви липсва компанията му като личност, с която може да разговаряте на желани от вас теми, да споделяте общи моменти на забавление. Когато наистина обичате, вие мислите за него, когато не е край вас.

Защо имаме нужда да се влюбим лудо?

Искате да го чуете, да му изпратите съобщение, мислите как ще прекарате времето си заедно, нямате търпение да го видите. Когато ви е нужен само в определени моменти и като цяло няма усещане за тръпка, то тогава харесвате идеята за него, а в действителност не го желаете за партньор.

Колко силна е връзката ви?

Не мислите за бъдещето

Още един показател, че не го обичате, но ви е приятно да сте заедно е, че не правите планове. Дори не ви хрумва да си представите какво би било общото ви бъдеще заедно. Мислите само за настоящия момент, вероятно имате някои колебания относно него. Ако наистина обичате някого и сте в щастлива връзка, то със сигурност ще планирате някои неща с този човек, ще имате желанието заедно да обсъдите дали гледате в една посока, какви са намеренията ви един към друг.

Сравнявате се с други двойки край вас

Докато сте с някого, към когото не изпитвате истински чувства, никога няма да бъдете щастлив човек или двойка. Никога няма да бъдете доволни от връзката, която споделяте. Винаги ще сравнявате него с партньорите на ваши приятелки, колежки, смятайки, че вие получавате по-малко, отколкото заслужавате, че връзката ви не е достатъчно задоволяваща.

Неговите действия разкриват дали ви обича

Обикновено в такива моменти проблемът невинаги е във връзката или партньора, а във вас, защото се насилвате да бъдете с този човек. Харесвате идеята за него, образа, който сте си изградили, но някои неща ви карат да видите, че идеята ви се разминава с реалността.

Свързани статии

Започвате да се съмнявате какво заслужавате

Още един показател, че харесвате идеята за него, а не самия човек е, че въпреки хубавите моменти заедно, тръпката, която изпитвате към него, често се замисляте, че този човек няма да ви даде или не ви дава необходимото, това, което вярвате че заслужавате. Оглеждате се за нещо по-добро, но на този етап не ви се разделя с него, за да не сте сама.

5 причини за несигурност във връзката

Това е и показател, че емоциите, които изпитвате най-вероятно ще си останат повърхностни, което ги прави недостатъчни за създаването на една стабилна връзка. Вярвате, че заслужавате повече, но на този етап той като вариант ви удовлетворява.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 2 години )