Интимно

5-те най-големи червени флага по време на срещи

На какво да обърнете внимание още в началото на връзката

17.11.2021г. / 11 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако излизате по срещи в търсене на любов и нова връзка, вероятно се интересувате от червените флагове, които подсказват дали човекът срещу вас е подходящ за партньор или не. Понякога знаците, че трябва да се отдръпнете от неподходящ за вас човек могат да се появят още в началото, докато излизате на срещи и не сте превърнали отношенията си във връзка.

5 червени флага, за които да следите по време на секс

Да сте в нова връзка може да е вълнуващо и обещаващо, но не трябва да затваряте очи пред някои крещящи червени флагове. Те могат да ви помогнат да се ориентирате дали да продължите опитите за връзка с този партньор или да продължите в търсенето на любовта.

Кои са 5-те най-големи червени флага по време на срещите, за които да следите?

1. Той иска да се движите бързо напред като двойка.

Прибързването рядко е добра стратегия в любовта. Пришпорването от страна на партньора също. Ако мъжът, с когото се срещате, настоява да развиете връзката си на следващ етап твърде скоро и това ви смущава, това е червен флаг, на който трябва да обърнете внимание. Ако той настоява да се преместите заедно, да се ожените, да имате дете или да изтеглите общ заем за жилище, определено не трябва да го правите, ако не искате или ако имате някакви съмнения.

Какво е „любовно бомбардиране“ и защо трябва да забележите този червен флаг?

2. Той общува с вас само чрез съобщения или в социалните мрежи.

Да получавате съобщения с текст „мисля си за теб“ от време на време може да е сладко, но комуникацията ви трябва да ги надскочи в някакъв момент. Ако общувате само по този начин, рядко се срещате на живо или той не ви се обажда по телефона, това също е червен флаг, който трябва да разнищите. Може да е сигнал за повърхностно общуване, нежелание за задълбочаване на връзката, проблеми с обвързването.

3. Говори лошо и със злоба за бившите си.

Показателно е, когато партньорът ви говори злобливо за бившите си. Има нещо съмнително и смущаващо, ако прехвърля цялата вина за провала на връзките си единствено на половинките си. Това обикновено говори за незрялост, неосъзнатост, неспособност за самокритичност.

Червени флагове, подсказващи за токсичен партньор

Свързани статии

4. Току-що е приключил връзка.

Когато човек току-що е приключил една връзка, това само по себе си е червен флаг. С такъв човек не трябва да бързате. Не е задължително човекът да има някакви личностни или емоционални проблеми, но е важно да не бързате в такъв момент и да имате предвид, че дори мирно и приятелски протекла раздяла все пак оставя своите белези. Не е добра идея да прибързвате с настоящите си отношения, ако мъжът до вас преминава през такъв период.

5. Злоупотребява с алкохола на първите ви срещи.

Алкохолът в големи количества винаги е червен флаг. Ако човекът, с когото се срещате се напие още на първата ви среща, това трябва да ви подскаже, че с него се случва нещо нередно. Може да е тежък период, а може и да е начин на живот. Продължете срещите си с повишено внимание, но не се доверявайте, ако оправданието е, че просто има тежък ден.

Червените флагове, подсказващи да не се омъжвате

Коментирай