Интимно

5 признака, че най-после сте в точната връзка за вас

Ще познаете по усещането за спокойствие и хармония

27.01.2022г. / 12 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовната история на всеки е различна. Често разочарованията са повече и именно те са нещото, което ви кара да се чувствате безнадеждно, сякаш няма да откриете истинската любов. В търсенето можете да изгубите себе си в стремежа си да се стараете да изглеждате привлекателно, да се държите „по правилния начин“, за да се харесате на някого. Това е изтощаващо и може да е безкрайно отчайващо.

Грешки, които партньорите допускат и които разрушават връзката им

Но когато дойде момент, в който сте открили човек, с когото не трябва да се преструвате, а да бъдете искрени, тогава разбирате на колко грешни партньори в миналото сте попадали. Когато човек намери точната за себе си връзка, хармонията започва да става все по-осезаема.

Кои са признаците, че най-накрая сте в точната за вас връзка?

1. Чувствате се спокойни.

Спомнете си колко неспокойни сте били в миналите си връзки. Изпитвали сте тревожност. Все нещо ви е карало да се съмнявате – дали в себе си, дали в партньора си. Имали сте трудности да се държите естествено. Очаквали сте да бъдете съдени за думите и мислите си, за действията си. Имало е постоянни поводи за конфликти. Сякаш сте говорели на различни езици.

Знаци, че връзката ви е изчерпана

Когато откриете точната за вас връзка, всички тези поводи за безпокойство изчезват. Трайно се настанява спокойствието, което цари в душата ви, а и в отношенията ви с партньора. Този комфорт дава усещане за топлота и сигурност, които не искате да замените с нищо друго.

2. Знаете как да се справите със старите модели в отношенията.

Вече сте научили уроците си от предходните връзки по трудния начин. Взели сте своите поуки. Надградили сте собствената си личност. По-балансирани сте и се чувствате сигурни в себе си. Това се отразява на настоящата ви връзка и допринася за по-улегналото усещане.

10 типа хора, с които никога не трябва да имате връзка

3. Осъзнавате, че само вие сте отговорни за собственото си щастие и никой друг.

Много хора правят грешката да очакват партньорът им да ги прави щастливи. Това постоянно очакване и изискване от другия да се грижи за щастието ви вместо вие за него, е натоварващо и съсипващо отношенията. Много по-обичани и ценени бихте били от партньора си, ако демонстрирате, че сами можете да осигурите щастието си и го преследвате. Това ще личи в подходите ви към живота като цяло.

4. Приемате се един друг безусловно.

Правилната връзка е тази, в която няма условия, няма преднамереност, няма осъдителност. Когато се приемате и обичате каквито сте, вие ще чувствате един балансиран и безкраен уют. Точната за вас връзка ще ви кара да се уважавате, без да се опитвате да се промените. Ще се радвате на партньора си такъв, какъвто сте го обикнали. Той ще ви кара да се чувствате по същия начин, а не да сте в постоянно чудене какво в себе си да промените, за да се харесате.

6 стъпки за подобряване на комуникацията във връзката ви

5. И двамата искате едно и също в дългосрочен план.

Когато най-накрая сте открили точния за вас партньор и се намирате в точната за вас връзка, вие ще гледате в една посока, ще имате еднакви цели и ще си представяте бъдещето по еднакъв начин. Какво по-хубаво от това да намерите човек, с когото да се движите заедно напред като един цял организъм.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати