Интимно

10 причини мъжете, които срещате онлайн да са разочарование на живо

Най-големите любовни разочарования в търсенето на любовта по интернет

21.02.2022г. / 07 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Представят се за такива, каквито искат.

Онлайн можем да сме всичко, за което мечтаем, но в реалния живот не можем да го постигнем. Много често това е едно от разочарованията, идващи след среща на живо. В мрежата мъжът може да се представя за какъвто си пожелае и вие трудно ще разберете истината. Но в реалния живот трудно може да се скрие онова, което иначе представя в интернет „аз“-а си.

5 неща за срещите, които да научим от интровертите

6. Фантазирате си за него.

Любовта е фантазия. Дори влюбването на живо е до голяма степен фалшиво, поне в началото, защото се влюбваме в представата си за човека до нас, придаваме му прекрасни качества, които той невинаги притежава. Впоследствие започваме да виждаме отрицателните му черти. В онлайн запознанствата тази заблуда може да е още по-голяма. По време на писмената комуникация фантазиите ни са още по-развинтени и дълбоки, защото изобщо не познаваме човека в реалния живот. Това дава поле за безкрайни фантазии, които след това могат да са разочароващи.

Защо той не ви пише пръв, но винаги отговаря на съобщенията

7. Неловко мълчание.

Колкото и прекрасна и напоителна да е била комуникацията ви, на живо може да се разочаровате, защото мъжът може да не е толкова разговорлив, колкото е бил онлайн. Появява се тягостно неловко мълчание, което ви кара да се чувствате неудобно.

Свързани статии

8. Знаете само хубавите неща за него.

Лесно е да се влюбите онлайн, защото си говорите само за хубавите неща. И тъй като си представяте само приятни неща, свързани с личността на човека от другата страна, вие изграждате подсъзнателно един позитивен образ, който в реалността може да няма нищо общо с истината.

Топ 5 плюса на срещите по интернет

9. Несъществуваща химия.

Химията наистина се случва. Тя не е измислица и който се е влюбвал поне веднъж в живота си, знае това. Докато си пишете онлайн е много възможно да почувствате химия на емоционално ниво, защото с този човек имате сходно разбиране за живота, еднакви цели, които сте обсъждали, имате сходни хобита и интереси. Всичко това може да ви накара да мислите, че сте открили сродната душа. Но в реалността може да се окаже, че химията не съществува – такава, каквато трябва да бъде, за да привлече истински двама души.

Защо онлайн срещите не са за вас?

10. Страх от неодобрение.

Някои хора избират да се срещат с хора онлайн, защото не са уверени, че на живо някой ще ги хареса и ще се влюби в тях. Ниско самочувствие или болезнен минал опит могат да се крият в този страх. Разочарованието все пак може да дойде, когато се срещнете на живо и това е често срещан проблем в интернет запознанствата.

Коментирай