Интимно

10 причини мъжете, които срещате онлайн да са разочарование на живо

Най-големите любовни разочарования в търсенето на любовта по интернет

21.02.2022г. / 07 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Може да си мислите, че влюбването онлайн е невъзможно, но стотици примери на щастливо обвързани хора, които са се срещнали в мрежата, доказват обратното. Да се влюбиш в някого, когото си срещнал в сайт за запознанства или в социалните мрежи е напълно възможно, и може да е наистина прекрасно. Но разочарованията не са малко.

Кога онлайн срещите не са за вас?

Когато си пишете с някого и още не сте се срещнали, вие придавате романтичен щрих не само на цялата комуникация, но и на личността на мъжа. Представяте си гласа му, жестовете му, движенията на тялото, прекрасния му смях и чувството му за хумор, което струи в съобщенията му. Но когато се запознаете, може да ви връхлети вълна от разочарования в реалността. Изведнъж осъзнавате, че човекът, когото сте си мислели, че сте опознали прекрасно след месеци писмена комуникация, се оказва истинско разочарование.

Кои са 10-те причини мъжете, които срещате онлайн да са разочарование на живо?

1. Можете да си пишете по всяко време, което ви е удобно.

Едно от примамливите качества на връзките онлайн е, че не изискват срещи, отделяне на специално време и компромиси. Можете да си пишете, когато сте свободни, без да се чувствате притиснати от други обстоятелства. Когато срещнете човека в реалния живот обаче, може да установите, че той е притеснен, сякаш крие нещо. Неспокоен е, нервен, изглежда като човек, когото за първи път срещате, въпреки че сте комуникирали отдавна и писмената ви комуникация не е издавала подобно поведение.

Знаци, че е време да спрете с онлайн запознанствата

2. Представяте си гласа му, който обаче ви разочарова в действителност.

Не само гласът е важен, въпреки че е от значение. Интонацията на човек може да говори много повече за него самия. Тя е част от цялостния език на тялото. Когато се срещнете, може да осъзнаете, че начинът му на изразяване, стилът на общуване и интонацията му нямат нищо общо с очакванията ви, дори ви напрягат.

3. Той пише измамно добре.

Някои мъже се изразяват перфектно в писмената комуникация. Умеят да казват онова, което искате да чуете. Знаят как да ви накарат да се почувствате специална. На живо обаче изведнъж се сблъсквате с човек, който няма нищо общо с онзи, който сте си представяли. Той е мълчалив, сдържан, трудно намира думите в директен разговор, дори не се изразява така богато, както при писането.

Защо любовта в интернет е все по-лесна?

4. По-уверени са зад екрана.

Едно от честите разочарования при срещите на живо след дълга писмена комуникация, е че пред вас застава един мъж с ниско самочувствие, плах, с очевидно ниска самооценка, който ви се е струвал самоуверен зад екрана, но на живо е съвсем друг.

Коментирай
Свободно време