Интимно

4 неща, които мъж абсолютно никога не трябва да казва на жена

Думи с разрушителна сила

18.02.2022г. / 12 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Комуникацията е една от базовите необходимости за здрава връзка. Начинът, по който партньорите във връзката си говорят е не само показателен за отношенията, но и е определящ за развитието им. Общуването и думите, които си разменят партньорите имат силата както да събират, така и да разделят.

Един от големите въпроси, които вълнуват мъжете е какво жените искат да чуват. Комплименти за външния им вид, за острия им ум, за кулинарните им умения, за всички женски качества, които заслужават внимание. Тук можем да изреждаме много, но по-лесно би било да споменем какво никога не трябва да казвате на една жена.

3 неща, които никога да не казвате на жена

Ако мъжете искат да разберат от какво имат нужда жените, за да са щастливи, да се чувстват обичани и това да се отрази добре на връзката, нека да споменем четирите неща, които никога по никакъв повод мъж не трябва да казва на жената до себе си.

1. „Сега пък какво има?“

С този въпрос мъжете издават гняв и раздразнителност от поведението на жените до себе си. Тези емоции идват от различията в усещането за света наоколо, които са и причина да се смята, че жените и мъжете са от две различни планети. Обикновено нещата, които дразнят и ядосват жените са крайно маловажни за мъжете. Когато една жена е сърдита за нещо, казва, че има проблем или че нещо не е наред, мъжете не трябва да реагират с такъв въпрос, издаващ раздразнение и неприязън към женските прищевки. Ако целта ви е да се разбирате и да изградите колкото се може по-хармонични отношения, заменете този въпрос с „Какво се случва, скъпа? Слушам те.“ Едно и също послание, казано с различни думи и с интонация може да промени света на двама влюбени.

2. „Имаше страхотно тяло, когато се запознахме. Липсва ми.“

Тялото на жените се променя непрекъснато. Причините са много – от здравословни проблеми, през неправилно хранене или похапване в компанията на любимия, до бременност и хормонални колебания. Един от честите проблеми на връзките е напълняването. Този феномен се случва при двойките, които имат по-дълга връзка. Комфортът и спокойствието, които вече установените отношения създават, са една от причините за покачване на теглото, което се наблюдава и при жени, и при мъже. Но никога не трябва да казвате на една жена, че изглежда зле, а сте се влюбили в стройната ѝ фигура навремето.

Как да се научите да казвате „не“ по-лесно

Мъжете, които намират красивата страна на тялото на любимите си, се радват на редовен и по-добър сексуален живот от онези, които критикуват външния вид на жените до себе си. Ако смятате, че с критиката ще накарате жената да се „поправи“ заради вас и ще подобри външния си вид, грешите. Повечето жени имат колебания относно фигурата си, дори да изглеждат перфектно, така че с такива критики мъжете постигат влошаване на отношенията.

Свързани статии

3. „Добре, направи го по твоя начин. И без това винаги го правиш.“

Такива изречения издават пасивна агресия от мъжка страна. Когато мъжете казват това на жените си, това издава слабост, невъзможност за справяне с проблеми, нежелание за достигане до консенсус, компромис или някакво решение. С тези думи много мъже искат да покажат на половинките си колко са самонадеяни и колко не са прави. Показват отказа от ангажимент.

Най-лошите неща, които да не казвате в леглото

4. „Защо винаги си толкова нуждаеща се?“

Този въпрос звучи преди всичко като обида. Когато една жена иска нещо от партньора си, а той не отвръща на нуждите ѝ, най-лесно е да я уязви, като я представи като нуждаеща се и мрънкаща безпомощна жена, която не може да се оправи без мъжа до себе си. Това е, може би, едно от най-ужасните неща, които мъж може да каже на жена. Освен това с такива думи мъжете по-скоро показват нежеланието си да бъдат истински мъже и да са готови да бъдат до половинките си, когато те имат нужда от това.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Татул ( преди 2 години )
А на бас, че статията е писана от жена!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар