Интимно

5 червени флага, които може да объркате с любов

Действията на партньора ви може да ви карат да се чувствате много обичани, но всъщност да са тревожни сигнали

09.03.2022г. / 16 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта заслепява, особено в началните етапи, когато всичко ни се струва перфектно. Вниманието и прилепчивостта на партньора ни се струват като начин да изрази любовта си. Не ни се струва странно, че е прекалено настоятелен или че е ревнив. В тази начална фаза на връзка любовта ни се струва прекрасна, защото ни зарежда с високо самочувствие. То е подхранено от обилното внимание на партньора ни, което ни се струва като негов начин да покаже колко много ни обича и колко е влюбен в нас.

10 червени флага във връзката, заради които да избягате веднага

Измежду бушуващите чувства, привличане и страст е трудно да разпознаем червените флагове. В много случаи може да ги приемем като признаци на любов, а всъщност те да са тревожни сигнали.

Кои са червените флагове, които изглеждат като израз на любов, но всъщност не са?

1. Той иска да знае къде сте винаги, когато не сте заедно.

В началото на връзката, когато партньорът ви и вие искате да сте постоянно заедно, но понякога се налага да излизате и самостоятелно, желанието му да знае къде сте във всеки един момент може да ви се стори сладко. Може да го приемете като знак, че не издържа без вас, че му е скучно, че иска да ви види, дори че иска да сте в безопасност. Но това може да е сигнал за нездравословна, обсесивна и дори маниакална черта, подсказваща, че партньорът ви може да вгорчи връзката ви с поведението си. Колкото и да е влюбен човек, той следва да не проявява стремеж за тотален контрол на половинката си.

15 червени флага, че той ви изневерява

2. Изпраща ви съобщения денонощно.

Този червен флаг в началото на връзката може да ви се стори признак на любов и привързаност. Може да мислите, че той просто иска да разговаря с вас, защото постоянно мисли за вас, но това определено не е нормално. Непрекъснатите съобщения може да са манипулативен начин да ви накара да се привържете към представата за него, а именно, че той е дълбоко влюбен във вас и иска да общувате непрекъснато, когато не сте заедно.

3. Притиска ви да говорите за неща, които не искате.

Всеки човек има граници на комфорт, които не обича да прекрачва. Това се отнася и за отношенията, колкото и интимни да са те. Никой не бива да ви принуждава да споделяте подробности от личния си свят, ако не искате. В началото може да не ви се стори чак толкова притеснително, но това може да е червен флаг за емоционално насилие, което на по-късен етап може да се изрази и в други притеснителни действия.

7 крещящи червени флага, че партньорът ви е манипулатор

Свързани статии

4. Иска да ви вижда постоянно.

Разбира се, че е сладко партньорът ви да иска да прекарва време с вас, да е постоянно с вас и да ви засипва с внимание, но това поведение е червен флаг. Дори да не го възприемате така в началото, трябва да започнете да сте по-предпазливи, ако проявява нездравословно желание да ви вижда. Ако ви задушава, не ви дава свободно време да се виждате с приятелите си, със семейството си, ревнува, когато искате да се занимавате с любимото си хоби и драматизира, че не му обръщате достатъчно внимание, това надминава нормалното желание да ви вижда.

Червените флагове, подсказващи да не се омъжвате

5. Преследва ви в социалните мрежи.

Може да изглежда очарователно, че обръща внимание на дейността ви в социалните мрежи, харесва и споделя нещата, които публикувате, но трябва да се запитате дали това е в нормални граници. Ако партньорът ви не пропуска да коментира и споделя вашите постове, това може да е сигнал, че ви следи и не може да скрие това.

Коментирай
Здраве и красота