Интимно

5 причини мъжете да спрат да са влюбени в съпругите си

Какво кара чувствата да изчезнат

28.03.2022г. / 09 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Щастливите бракове обещават дълготрайна хармония, но понякога нещата не се случват така. Дори и най-влюбените мъже разлюбват съпругите си и има много причини за това. В началото на връзката влюбените мъже са носели любимите си на ръце, били са сигурни, че те ще бъдат майки на децата им и това ще им донесе вечно щастие, но нещата са се променили с времето. Полагането на усилия в един момент става невъзможно и нежелано. Мъжете спират да се държат по начина, по който са се отнасяли с любимите си преди, спират да правят компромиси, започват да се отдалечават физически и емоционално.

Тези два въпроса определят бъдещето на брака ви

Това са някои от стъпките, които водят брака към развода. Много от причините съпрузите да спрат да са влюбени в съпругите си са свързани с това, че жените се променят, променят отношението си към мъжете си. И оттам идва преобръщането на чувствата, отчуждението, отдръпването и загубата на любовта.

Кои са най-често срещаните причини мъжете да спират да са влюбени в съпругите си?

1. Тя вече не го уважава, не го харесва.

С времето нещата в брака и връзката могат да се променят, защото започваме да виждаме негативните черти на нашите партньори. С натрупването на много и разнообразни ситуации ние виждаме колко скрити лица има човекът до нас. Ако те се окажат прекалено непоносими и отблъскващи за нас, нормално е да се отдръпнем. Така мъжете спират да обичат съпругите си, ако те показват неуважение или отявлено неодобрение, започнали са да ги критикуват прекалено много и да показват цялостно лошо отношение. Дори най-силната любов не може да устои на това.

10 признака, че съпругът ви е щастлив в брака си с вас

2. Тя е спряла да се грижи за себе си физически и психически.

Когато сте срещнали съпруга си вероятно сте изглеждали по-добре от сега, полагали сте повече усилия за външния си вид, фигурата си, гримирали сте се, ходели сте редовно на фризьор. Ако сега сте се запуснали, това може да е една от възможните причини да не сте същите в очите на мъжа до себе си. Емоционалното състояние също има голямо значение за това как ще се отнася половинката ви към вас. Ако проявявате несигурност, апатия, в депресия сте, не общувате така, както в началото, емоционалното ви състояние може да е причина за отдръпването на съпруга ви. Ако изпадате в плач, избухвате, крещите, палите се бързо, това може да накара един мъж постепенно да спре да е влюбен във вас.

3. Тя няма личен живот.

Много жени правят това. Отдават се изцяло на семейството си и загърбват личния си живот. Това е вкоренено в женската природа и често е мотивирано от майчинския инстинкт, който се събужда в жените. Те имат нужда да се грижат за децата си, а понякога и за мъжете си като към деца. Така светът на съпругата започва да се върти само около семейството. Отдалечаването на контактите, хобитата, личните преживявания и стремежи на жените кара мъжете до тях да губят интерес към тях.

10 златни правила за щастлив брак

Свързани статии

4. Тя не проявява страст към живота и новите преживявания.

Популярно е схващането, че мъжете предпочитат по-млади жени. Всъщност, истината е, че мъжете по-скоро са привлечени от жени с младежки дух. Няма значение на колко години сте. Ако сте млада, но се държите като старица, която е скучна и няма приключенски дух, това може да накара мъжа да спре да е влюбен във вас. Той няма да ви гледа по същия начин, както е гледал на вас в началото на връзката ви.

5. Тя е повече майка, отколкото любовница.

Много жени правят грешката да се отнасят с мъжете си като с деца. Майчинският им инстинкт ги кара да се грижат за мъжете си. Често и мъжкото поведение издава вдетиняване, незрялост. Това е двустранен процес, който има своето обяснение, но въпреки това отблъсква мъжете и ги кара да спират да са влюбени в жените си.

Какво не трябва да споделяте за брака си?

Коментирай
Свободно време