Интимно

5 причини отново да ходите по срещи след раздяла

Защо не трябва да отлагате щастието в търсене на любовта

01.06.2022г. / 05 43ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тежката раздяла или развод са трудни периоди, през които някои хора за съжаление преминават. Най-често тези преломни етапи от живота ви карат да се чувствате изгубили вяра в любовта, изгубили способността да се доверявате, изпитвате страх от повторно обвързване, което ви отдалечава от щастието. 

Причини срещите и любовта да са по-трудни след 40

Някои хора се нуждаят от повече време, за да се възстановят след тежка раздяла или развод. Други умишлено отлагат възобновяването на срещите в търсене на нова връзка, защото смятат, че болката ще отмине с времето и ще се почувстват отново готови някой ден. 

Понякога обаче отлагането на търсенето на нова любов може да ви накара да се почувствате още по-зле, да потънете в болката, да се завъртите в омагьосан кръг от чувства, размисли, връщане на лентата назад, изследване на грешките, които сте допуснали. 

Добре е да си направите тази равносметка, но не е нужно да задълбавате толкова, защото ще ви донесе още повече болка. За да продължите напред, не се колебайте да започнете да излизате отново по срещи. В началото може да ви се струва нередно, несвойствено, чуждо и дори безнадеждно, но това е най-добрият начин да забравите миналото и болката, и да продължите напред. 

5-те най-големи червени флага по време на срещи

Кои са причините да започнете отново да излизате по срещи след раздяла или развод без да чакате твърде дълго?

1. Очакванията ви ще са по-реалистични. 

От позицията на човек, преминал през много и научил своите уроци, ще стъпите на опита си и ще бъдете далеч по-осъзнати в следващите си връзки. Ще можете по-лесно да захвърлите розовите очила от миналото, които са замъглявали преценката ви. Яснотата и по-бистрата перспектива в новите връзки ще ви помогнат да откриете по-лесно щастието, от което имате нужда. Заблудите и нереалистичните очаквания често са в основата на любовните разочарования. 

2. Ще се радвате на ново начало. 

Всяка трудност в любовта се понася по-лесно, когато сърцето и умът ви са заинтригувани от нов човек насреща. По-лесно ще спрете да мислите толкова за миналото, когато настоящето ви е запълнено от хубави емоции. Новият старт е нещо хубаво и не трябва да се страхувате от него. 

3. Ще сте по-наясно какво точно искате. 

Опитът ви учи да бъдете по-прецизни в избора си. Всяка следваща връзка ще бъде по-осъзната, защото вие самите ще сте размишлявали и работили над себе си. Ще изчистите концепцията си за бъдещето, което ще ви помогне да взимате по-точни решения в изборите си в любовта. Когато човек е по-наясно с това какво търси е много по-лесно да го открие. 

4 ценни съвета за срещите след развода

4. Ще сте по-уверени. 

Ако започнете да излизате отново по срещи след раздялата, това ще ви помогне да повдигнете самочувствието си. Дори да не откриете веднага подходящ партньор, не трябва да се разочаровате и да губите вяра в любовта. Колкото по-бързо започнете да живеете в мир със себе си, толкова повече ще се подобри излъчването ви. Самоуверената жена е по-привлекателна от която и да е перфектна красавица. Не го забравяйте.

5. Ще си изградите собствена визия за любовта. 

След раздели и неуспехи в любовта човек си прави много равносметки. Сключва договор със самия себе си на какво ще бъде готов в бъдеще и на какво не. Ще сте наясно какви компромиси ще правите занапред и с какво не бихте се примирили. Ще преразгледате и анализирате грешките си, за да се научите да бъдете по-добър партньор в следващата си връзка, но и по-добър партньор на самите себе си. 

Признаци, че е време да направите пауза със срещите

Коментирай