Интимно

Как да накарате мъжа да се свърже с вас емоционално

5 начина да успеете

13.06.2022г. / 10 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта е странно и необяснимо явление. Тя може да ви връхлети без да се усетите, може да ви накара да се влюбите в човек, който да не отвърне със същото. Понякога става така, че единият партньор е на една вълна, а другият на съвсем друга. Когато вие сте влюбени и сте хлътнали емоционално, а мъжът до вас е привлечен по-скоро на физическо ниво, това може да е много болезнено за вас.

Как мъжете се привързват емоционално?

Според yourtango.com, има много погрешни схващания за това как точно мъжете се влюбват и какво ги кара да се привържат емоционално към една жена. Повечето мъже си имат тип жени, които харесват и към които смятат, че са привлечени. Разбира се, невинаги се влюбват точно в такива жени. Факторите, които карат един мъж да се свърже емоционално с една жена често са съвсем различни от представата им за това каква жена би им подхождала.

Знаци, че той ви обича, без да го изрича

Физическото привличане е нещо, което със сигурност предизвиква интереса на мъжа на първо време, но то съвсем не е достатъчно, за да го накара да се влюби или да се привърже емоционално. Физическото привличане далеч не е достатъчно, за да се установи дълготрайна връзка с потенциал. Онова, което е от истинско значение, е емоционалната връзка, емоционалното привързване.

Емоционалната привързаност кара хората да се отпускат пред партньора си, да разкриват интимните страни от личността си, да показват уязвимостта си, да се държат непреднамерено и без да си слагат маски. Тази връзка е на по-дълбоко ниво и предразполага към възможно най-искрено общуване. Емоционална привързаност можете да усетите между вас и приятелите ви, между вас и семейството ви. С най-близките си хора сте такива, каквито сте без да се налага да се преструвате. Подобно нещо се случва и в интимните връзки, в които партньорите се свързват на емоционално, не само на физическо ниво.

Как сами блокирате любовта към вас?

Какво кара мъжете да се привържат емоционално?

Един от най-важните фактори за създаване на емоционална близост и привързаност е усещането за безопасност. Това чувство надскача далеч физическата близост, защото позволява на човек да се разкрие напълно пред партньора си. Може да показва уязвимите си страни, без да усеща упрек и осъждане, не чувства страх, че тези негови черти ще бъдат приети зле. Привързаността идва, когато мъжът установи доверие и усети пълно разбиране от жената до себе си. В такива условия любовта процъфтява, а връзката се превръща в сериозен дълбок ангажимент.

За да накарате един мъж да се влюби и привърже емоционално е важно да разбирате добре това, което е необходимо, за да създадете тези условия и такава среда, в която любовта да процъфти.

Какво разкриват думите, с които Той ви нарича

Имайте предвид нещата, които са важни за мъжа. Ето ги и тях.

1. Той не трябва да се променя заради вас.

Много мъже не успяват да се влюбят в жената до себе си или бързо размислят относно чувствата си, ако усещат, че тя иска да ги промени. Никой мъж не би се променил заради жена. Дори да се постарае да го направи, то е временно и след това всичко се връща постарому. Способността да се привърже истински към вас зависи до голяма степен от вашия подход към него. Ако той усеща, че го приемате какъвто е, без да го съдите, без да го коригирате и без да се опитвате да го моделирате, той ще се почувства привлечен.

Коментирай
Свободно време