В живота си ние често привличаме определени събития или ги отхвърляме. Липсата на любов в живота като партньор, обикновено показва, че ние сами сме причина за определени блокажи, които я държат далече от нас.

Ако скоро не сте били във връзка, но търсите любовта, вижте 4 начина, по които блокирате любовта към вас.

Страхът да бъдете видени

Когато някой ви направи комплимент, става ли ви неудобно? А когато ви похвалят за работата ви или друго, отклонявате ли похвалите към вас? Приемането на комплименти, както и тяхното отправяне, без да чувстваме неудобство е първата стъпка от това да отворим сърцето си за получаването на любов. В случай, че не можете да приемате комплименти, има вероятност сами да блокирате любовта към себе си.

Ето защо се опитайте да се научите да приемате с усмивка и похвалите към вас и да оценявате себе си, да се възхищавате на милите думи на другите. Вашата самооценка или липса на такава (особено положителна) е видима за другите.

Кои са четирите най-флиртуващи зодии

Страх от това да дадете

Не забравяйте, че за да получите любов, трябва да сте отворени да давате. Да бъдеш отворен за даване на любов означава, че не само обичаш и вярваш в себе си, като човек, партньор в любовна връзка, но и в хората и света край себе си.

5 знака, че сте пристрастени към партньора си

Това понякога може да бъде предизвикателство, особено ако сте преминали през любовно разочарование и ви е страх да не страдате отново. Ето защо е хубаво да практикувате доверие, да сте по-усмихнати, позитивни, да вярвате в себе си, че сте уникални, защото сте такива.

Несигурност в себе си като партньор

Всеки има страхове, те са нормални и са част от живота, от връзката с любим човек. Важното е да не позволим на тези страхове да ни управляват. Изпитвайки страх, че няма да бъдете одобрени от евентуален партньор и мислейки за себе си, че не сте достатъчно привлекателни, успешни и т. н., вие блокирате потока на любов към себе си.

6 знака, че не сте неговият човек

Когато приемете себе си и недостатъците си, вие отваряте място в душата си и освобождавате блокажите, които задържат любовта от вас.

Още по темата

Спрете да се обвинявате за минали грешки, променете отношението си към себе си. Всичко това е видимо за другите, вашата енергия и излъчване се променят, когато вярвате повече в себе си.

Вечно не одобрявате другите

Ако винаги бързате да съдите другите въз основа на техните действия или външен вид, говорите по-често негативно за хората край вас, това намалява вибрациите ви да се отворите за любовта. Бъдете отворени да разберете малко повече за самия човек и ако наистина не ви допадне продължете напред, но без излишна критика и негативна енергия.