Понякога връзката върви толкова гладко и щастливо, че започваме да приемаме партньора си за даденост. Забравяме да правим жестове към него, да му казваме, че го обичаме, свикваме да го приемаме за даденост. Ако разчитате, че половинката ви просто си знае колко много държите на него или нея, не е така. Любовта трябва да се показва, да се изрича, да се доказва. И съвсем не става дума за огромни жестове, изненади и грандиозни признания в любов. Всичко се свежда до някои малки начини да изразите обичта си, да покажете колко много значи партньорът ви за вас. 

Как да разберете кога да кажете „обичам те“

Ако се чудите как да покажете любовта си, ето няколко начина да докажете колко много обичате човека до себе си и колко важен е той за вас. 

Казвайте „благодаря“

Често забравяме да си благодарим, защото смятаме, че се подразбира. Изразяването на благодарност обаче е част от засвидетелстването на уважение и обич. Когато сте благодарни, не забравяйте да го изкажете и покажете, защото само така половинката до вас ще е сигурна в това, което изпитвате към него или нея. 

Правете комплименти 

Истинските и искрени комплименти са много важна част от една връзка, а и от взаимоотношенията въобще. Не ги раздавайте като ласкателство или с определена цел. Правете комплименти, когато половинката ви истински го заслужава. Това са най-ценните признания, които можете да направите, а те няма да останат незабелязани.

Какво да кажете, когато все още не можете да отговорите на „обичам те“

Правете нещо, което е важно за партньора ви 

Когато знаете какво харесва и обича партньорът ви и направите жест към него, той говори много повече от която и да е дума. Изненадвайте го без повод, правете компромиси, когато се налага, накарате половинката си да се чувства специален човек без да очаквате нещо в замяна. Само така ще покажете истинската си и безусловна любов. 

Още по темата

Когато казвате „обичам те“ го правете от сърце 

Ако казвате на партньора си, че го обичате, но го правите машинално и по инерция, тези думи постепенно ще изгубят смисъла си. Няма да значат толкова много, колкото са значели някога. Не заменяйте „добър ден“ с „обичам те“. Ценете важността на този израз и го изричайте само тогава, когато наистина има нужда. Казвайте „обичам те“, но го казвайте истински. 

5 начина, по които да кажете „обичам те“

Казвайте на партньора си защо го обичате

Това е още по-важно от просто да изречете вълшебните думички по подразбиране. Когато казвате на партньора си защо всъщност го обичате в различните ситуации, това не само показва, а доказва любовта ви. Няма нищо по-силно от това да изразите любовта си с думи и подплатите думите с причини, реални и идващи от сърцето ви.