4 най-често срещани лъжи във връзката

Лъжа за чувства към партньора

02.09.2022г. / 11 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма човек, който да не лъже и е невъзможно да не го правим. Понякога лъжите са необходими, за да ни спасят от досадни хора, за да не разочароваме някого, когото обичаме. За такива лъжи казваме, че са благородни и въпреки това и с тях не бива да прекаляваме. Истината е в основата на стабилните взаимоотношения с всички, особено с интимния ни партньор. За какво се лъжем най-често в една връзка?

1. Лъжа за изневяра

Най-честите лъжи, които двойките си казват, се отнасят за изневери. Лъжейки за изневяра всичко става много по-лошо. Единият премълчава, за да спести на партньора си разочарованието, за да спаси връзката си/брака си или просто, за да избегне скандала и да не нарушава комфорта във връзката.

Какви са възможностите? Да кажете истината каквото и да става, да поддържате паралелни връзки, да продължавате да мълчите.

Разбира се изневярата може да не е само физическа. Понякога изпитваме интерес към трети човек, мислим често за него, комуникираме дори в социални мрежи, но нямаме срещи или сексуални преживявания. Това също е вид измама спрямо партньора във връзката.

6 разлики между мъжете, които се обвързват сериозно и тези, които не го правят

2. Лъжа за чувства към партньора, емоциите в определена ситуация

Още нещо, за което се лъжем с партньора си във връзката е това дали изпитваме силни и истински чувства към него, както и когато кажем, че „всичко е наред“, когато сме уморени, ядосани на любимия човек, стресирани, тревожни, депресирани. Потискането на чувствата няма да ни помогне, а лъжата за това дали обичаме половинката си също води до проблеми във връзката, както и до тяхното задълбочаване.

Какво значат секс сънищата ни според психолози

3. Лъжа свързана със секса

Няма как всеки път сексът с партньора ни да бъде невероятен, но когато често се оказва, че не изпитваме удоволствие и премълчаваме това, значи лъжем половинката си. Разбира се, ако повдигнем темата, споделим желанията си и той/тя не желае да ни чуе, тогава имаме сериозен проблем, който ако не се разреши, може да доведе до изневяра или раздяла. Страхуваме се да споделим, че нещо не е наред в спалнята, за да не обидим партньора си, за да не понесем и ние критика за представянето си.

Свързани статии

Най-добрият подход е да намерим секси начин да представим желанията си. Да сме предизвикателни, омайващи, предразполагащи. Така можем да избегнем неудобството от обсъждането на тази тема, въпреки че не би трябвало да има такова.

4. Лъжа за пари

Една от най-честите лъжи в една връзка е тази, свързана с финансите. Дамите биха могли да скрият за цената на нова покупка или изобщо да не обявят, че е имало такава. Господата обаче не са изключение. Някои крият за повишение на заплатата си, получаване на бонус. Има и лъжи, които излагат на сериозен риск връзката, свързани с хазарт, взимане на рискови кредити и т. н.

 

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Жена ( преди 1 година )
Много боли да ти казват "Обичам те" по навик. Да пише на месинджъра "Добро утро слънце" на още три жени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар