Интимно

5 начина да накарате мъжа да се отнася с вас като с кралица

Ако искате да сте кралица за него, нека той бъде ваш крал

06.01.2023г. / 15 35ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сме във връзка, често пъти имаме усещането, че може би ние сме виновни за определени негативни аспекти от нея. Ако често спорим и не стигаме до консенсус, тогава започваме да се чудим дали ние не грешим в отношението си към мъжа и дали някъде по пътя не сме дали погрешни сигнали и не сме били напълно разбрани. Ако се допитаме до нашите майки и баби, те биха казали: „Мъжът е както го научиш“. Можем ли тогава да „превъзпитаме“ нашите избраници и да ги накараме да се отнасят с нас като с кралици? В следващите редове ще се опитаме да надникнем в мъжкото съзнание и да си дадем отговор на въпроса. Ето и как да го направим:

Ако искате да бъдете уважавана, уважавайте

Това, което даваме като отношение се връща към нас със същата сила. Затова, замислете се – уважавате ли достатъчно вашия партньор? Ако често пъти го хулите или пък постоянно сте недоволна от постъпките му, може би тези сигнали достигат до него и на някакво ниво той се старае да ви отвърне със същото. Стабилната връзка се гради на взаимно уважение. Не мислете, че само вие заслужавате такова. Ако искате мъжът да се отнася с вас като с кралица, нека той бъде вашият крал. Ако усетите, че той има нужда от малко пространство – дайте му го. Ако направи мил жест, не пропускайте да му благодарите. Същото се отнася и до домакинската работа. Покажете му, че оценявате помощта му, за да получите още повече от нея.

Споделете с него ако усещате, че нещо не е наред

Мъжете често имат проблеми с разбирането на женските намеци. Понякога те са абсолютно недостатъчни и вместо тях, по-добре е да споделим какво ни притеснява като зрели хора. Не правете грешката да се изживявате като мъченица или пък робот. Ако домакинската работа ви идва в повече – кажете го със спокоен тон. Не подхождайте емоционално и не чакайте да стане прекалено късно. Ако това се случи, рискувате да кажете неща, които не мислите съвсем, или пък да използвате прекалено груби думи. А когато чуят по-висок тон, мъжете имат способността да „изключват звука“ и често пъти до тях не достига и половината от това, което сте казали. Успешната комуникация е в основата на една успешна връзка.

Научете се да не бъдете винаги съгласна

Свързани статии

Ако постоянно се опитвате да се харесате на мъжа си и избягвате конфликти, това може да доведе до загуба на интерес към вас от негова страна. Поставете себе си на картата на взаимоотношенията ви и отстоявайте позицията си. Дайте му ясен знак, че вие също сте човешко същество и самостоятелна личност, която има своите нужди. Вашата роля не е да сте сянка на мъжа, а негов равностоен партньор. Съветваме ви да направите това без излишен драматизъм. Опитайте се да се застъпите за себе си спокойно, с уважение. Избягвайте излишните мелодрами и манипулации.

Подкрепяйте мъжа до себе си

Имайте предвид, че мъжът ви също има нужда от подкрепа. Макар и несъзнателно да очаквате, че той трябва да е стълбът, на който можете да се опрете, не забравяйте, че и той е човешко същество. Коментирайте и обсъждайте важните решения и се опитайте самите вие да бъдете подкрепата, която очаквате да получите.

Отнасяйте се със себе си така, както искате и другите да се отнасят с вас

Често пъти, търсейки половинка, ние очакваме да получим уважение и любов. Сякаш човекът отсреща е длъжен да ни осигури всичко това. За да бъде успешна връзката ни с друг, първо трябва да създадем пълноценна връзка със самите себе си. Да даваме първо на себе си и на другите и да знаем, че това, което даваме се умножава и се връща към нас.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
niama takiva muje , vremeto ne go pozvoliava. ako 6te za dvama , i dvamata triabva da se boriat za vseki mig zaedno . a ne edinia da 4aka
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време