Интимно

Оргазмът – мисия възможна

Открийте заедно вашата G-точка

16.01.2023г. / 13 24ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Много може да се каже и изпише за женския оргазъм. Според някои дами, той изобщо не е едно от важните условия за задоволителен полов акт, други пък казват, че той е основна цел и без него не биха сметнали, че секс изобщо е имало. Независимо към кой тип спадате, едно е сигурно – оргазмът определено бихме нарекли „черешката на тортата“, а пък ако се изпита от двамата партньори едновременно, тогава удоволствието е несравнимо. Има ли начин да намерите вашия път към него? Как и по какъв начин можете да направите това? В следващите редове ще се опитаме да отговорим на тези въпроси и да ви насочим как да превърнете оргазмът в мисия възможна. Ето и нашите съвети:

Удължете времето за любовна игра

Мнозина от господата са готови за секс още в мига, в който им отправите секси поглед. Но за съжаление при дамите това не е така лесно. Много от нас имат нужда от повече физическа и емоционална стимулация, за да бъдат възбудени, добре овлажнени и готови за оргазъм. Ето защо любовната игра е от съществено значение. Ключовата дума тук е „игра“. Опитайте се да не приемате тази прелюдия като задължение. Всъщност, според някои специалисти, любовната игра започва часове преди същинския полов акт.

10 признака, че той е лудо влюбен във вас

Стимулирайте ума си

За някои дами умствената възбуда е също толкова важна, колкото и физическата. Ако това е така и за вас, опитайте се да се настроите за секс още през деня. Изпратете палаво съобщение на партньора си в социалните мрежи или пък му споделете секси снимка. Подсигурете нужния арсенал за вечерта – свещи, секси музика, свежи цветя. Опитайте се да бъдете близки и интимни един с друг преди сексуалния акт, прегръщайте се, смейте се, наслаждавайте се на компанията си.

Какво се случва в тялото, когато не правите дълго време секс

Покажете на партньора, че искате повече нежност

Невинаги отсрещната страна е наясно с нашите желания в момента. Затова постарайте се да подскажете на човека до себе си, че искате повече нежност – насочете го и му покажете, че искате да бъдете докосвана, целувана, прегръщана. Хванете ръцете му и ги движете от вътрешната страна на бедрата, по гърба, корема. Кажете му, че харесвате да милва лицето ви и да заравя пръсти в косата ви.

5 фактора, от които зависи химията между двама души

Обърнете внимание на целувките

Не пренебрегвайте целуването, а го издигнете на по-високо ниво. Целувките са от съществено значение за любовната игра, ето защо експериментирайте – нека устните не са единствените места, където изучавате партньора. Целувайте го по врата, гърдите, раменете и по-надолу…

5 зодии, които са големи съблазнители

Стимулирайте клитора

Ако искате да стигнете до оргазъм, не пренебрегвайте клитора. Този малък орган е с много висока концентрация на нервни окончания и ще ви помогне да стигнете по-лесно до заветната цел.

Как да удължим удоволствието от секса

Открийте заедно вашата G-точка

За да се опитате да откриете G-точката си, със сигурност ще имате нужда от помощ. Нека партньорът ви използва пръстите си за тази цел. G-точката е разположена във вътрешността на вагината и е област, която се характеризира с голямо наличие на нервни окончания. За целта – нека партньорът ви пъхне пръста си във влагалището ви, като дланта му сочи нагоре. След това трябва леко да извие пръста си. Използвайте различни техники и похвати и вижте дали предпочитате точката да бъде стимулирана директно или пък бихте искали тя да бъде докосвана съвсем леко.

5 странични ефекта на менопаузата, които провалят секса

Опитайте различни позиции

Ако изпитвате трудности със стигането до оргазъм, вероятно трябва да опитате по-разнообразни пози. „Ездачката“ е позиция, която е идеална за стимулирането на G-точката. Това се дължи на ъгъла, под който е разположен пенисът, както и на възможността за стимулация на клитора.

Друга позиция, която ще ви доведе по-лесно до оргазъм е всяка поза, в която мъжът е зад вас. По този начин много лесно ще стигнете до G-точката, а пък клиторът можете да стимулирате с ръце. Накарайте партньора ви да седне, а пък вие седнете в скута му. Така ще имате възможност да изпитате дълбоко проникване, както и да получите максимална стимулация на клитора.

Защо мъжът ми вече не иска да прави секс с мен?

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
* ( преди 1 година )
Важно е да знаеш че тя те желае.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
* ( преди 1 година )
Всичко това е интуитивно. Първо има опознаване и положението и позата се усещат когато има най-силно усещане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време