Ако срещате проблеми в близостта с любимия човек – може би не сте единствена. Скорошно проучване показа, че около 15% от връзките имат период на застой в сексуалния живот в един или друг момент. За съжаление, липсата на сексуално общуване е една от основните причини за раздяла. Ако във вашата връзка напоследък сексът е мираж, преди да вземете окончателно решение за бъдещето на отношенията, запознайте се с няколко възможни причини, поради които партньорът отказва секс с вас:

Вече не сте толкова привлекателна

Това, че имате връзка, не означава да спрете да се грижите за тялото и здравето си. Посвещавайки се на децата и мъжете, жените често пъти забравят за грижата за себе си. Обичайте се, развивайте се – така ще поддържате огъня на вашата връзка. Не се оправдавайте само с липсата на време – интернет е на една ръка разстояние – там ще намерите хиляди варианти за тренировка у дома, дори и ако разполагате само с двайсет минути.

Бъдете уверена – самочувствието е секси. Никой няма да забележи няколкото килограма отгоре, ако вие не показвате, че се притеснявате от тях. Спомнете си каква бяхте в началото на връзката – това момиче още живее във вас – просто му дайте шанс да се прояви, макар и с няколко години повече.

20 причини един мъж да си тръгва от вас

Той е загубил интерес към вас

Всичко върви по мед и масло, вие се обичате, прекарвате бурни нощи заедно... и изведнъж – нещо се случва – той загубва интерес към вас. Ден след ден, вие се лутате и си задавате въпроса: „Какво се обърка?“. Останете спокойни – може би сте преминали етапа на влюбването и вашата връзка е преминала в приятелство. Навярно той все още ви обича, но е загубил желанието за секс с вас – често пъти мъжете не говорят за това, а просто го показват. Опитайте се да поговорите и да изясните отношенията си.

14 истини за връзките, които ни е трудно да приемем

Понижено либидо

Пониженото желание за секс, а оттам и занижената сексуална активност са характерни за слабото либидо. Причините може да са няколко – стресът на работното място, депресивните състояния или пък еректилната дисфункция. Опитайте се да разграничите различните понятия и да определите дали причините са медицински или емоционални.

18 неща, които отблъскват мъжа от жената

Употреба на лекарства

Още по темата

Използването на антидепресанти може да има негативен ефект върху сексуалния живот, а освен това може да се отрази и на нивата на хормоните. За съжаление, за тези странични ефекти не се говори много, но скорошно проучване показва, че може да има връзка между употребата на тези медикаменти и загубата на желание, липсата на оргазъм и понижената чувствителност. Симптомите могат да са различни при всеки, и за съжаление влияят на качеството на живот.

Нивата ви на сексуалност не съвпадат

Може би той не е толкова сексуален колкото вас. На всяка връзка е необходимо време. Опитайте се да не прибързвате със заключенията, особено ако сте в началото на вашите взаимоотношения. Бъдете търпеливи. Постепенно, опознавайки се, ще намерите своя ритъм и ще се нагодите един към друг.

Говорете повече, споделяйте, общувайте – нека това бъдат основните стълбове, които ще запазят вашата връзка от предизвикателствата на времето.

Ако имате мания за контрол, това ще убие връзката ви