Интимно

Най-ценните съвети, които можете да получите, когато започвате нова връзка

Не бъдете обсебващи

01.03.2023г. / 17 47ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Често, когато започваме нова връзка, без да искаме, понякога сякаш виним новия човек, влязъл в живота ни за грешки, които друг е допускал преди него. Колкото и да се опитваме, трудно е да не сравняваме хората и преживяванията, както и да се абстрахираме от натрупания опит. И все пак – кои биха били най-ценните съвети, които можете да получите, когато започвате нова връзка? В следващите редове ще ви споделим някои. Ето и кои са те:

Позволете си да бъдете уязвими

За много хора мисълта, че са уязвими ги ужасява. За мнозина това е начин да покажат истинската си същност, да се разкрият, като така рискуват да бъдат наранени. Когато започнете да се срещате с някого, с показването на тази страна от характера си, вие можете всъщност да задълбочите връзката си и дори да изградите основите на доверието помежду ви. Не бързайте веднага да разказвате някаква емоционална история, но не се и срамувайте да покажете, че сте били наранявани.

Най-подходящите секс пози за забременяване

Не бъдете обсебващи

Малко ревност от време на време няма да навреди на никого – напротив – тя дори може и да бъде донякъде здравословна за връзката ви. Но ако постоянно следите къде ходи партньорът ви, какво прави или пък колко време му отнема да се прибере от работа или тренировка – внимавайте. Понякога мъжете разчитат това като сигнал да бъдат нащрек. Според известен консултант по взаимоотношения, ако се срещат отскоро, партньорите са склонни да прекарват почти цялото си свободно време заедно. Като по този начин те естествено редуцират времето, което по принцип отделят на семейството и приятелите. Все пак – избягвайте постоянното писане, звънене или настояване за срещи. Иначе рискувате да наложите темпо, което другият човек може би не би могъл да спази и в резултат на това, той може да се отдръпне.

Изберете карта и вижте какъв е съветът на Купидон за вас

Не се отказвайте от времето си със семейството и приятелите

В продължение на казаното по-горе, можем да допълним – не се отказвайте от времето си с любимите хора. Ако започнете постоянно да пропускате срещи с приятели или семейни сбирки, само за да бъдете с новия си партньор, това може да създаде у него очаквания, че всички други са на второ място, а връзките ви с него не са от голяма важност за вас. За да поддържате интереса на партньора, между вас трябва да има известна дистанция. Бъдете заети и уважавайте приятелите и семейството си и се опитайте да не губите ценни за вас връзки.

5 неща, които той прави, ако е дълбоко влюбен във вас

Обръщайте внимание на действията

Ако партньорът ви е постоянно зает, а ваканциите и почивките ви заедно така и не се осъществяват – внимавайте. Обърнете специално внимание на това, което говорят действията, а не на това, което думите обещават. Ако вашият избраник не е тук и сега с вас – запитайте се дали в бъдещето ще бъде? Дори в периода на опознаване, когато той ви се струва идеалният мъж, бъдете предпазливи и не вярвайте на всяка негова дума.

5 неща, за които мъжете се страхуват във връзката

Насладете се на момента

Не забравяйте, че една нова връзка е време, в което трябва да се забавлявате, да откривате другия човек и да сте любопитни за всичко, което се случва със и около вас. Опитайте се да освободите напрежението и си напомняйте, че трябва да живеете в настоящето и да бъдете отворени. Вярвайте на инстинктите си и не се страхувайте да признаете, ако усетите, че човекът, когото сте избрали на теория е идеален, но все пак вие не виждате общото си бъдеще заедно.

5 важни фактора за здравословна връзка

Коментирай
Свободно време