Бременност

Най-подходящите секс пози за забременяване

Опитайте поза „обърната ездачка“

22.02.2023г. / 10 56ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако планирате да забременеете и много искате да имате деца, вероятно за да успеете, сте склонни да опитате всичко. Магически чайове, медитация, разходки в природата, повече сън и спокойствие – това са само една малка част от методите, чрез които можете да се сдобиете с наследник. Разбира се – не трябва да пропускаме и най-важното условие – правенето на секс. В следващите редове ще ви предложим пози, чрез които ще можете да подпомогнете процеса на зачеването. Ето ги и тях:

Мисионерската

Често пъти набеждавана за „най-скучната“ поза, тя обаче може да ви помогне да заченете по-лесно. Може би не сте знаели, но именно тя е една от най-популярните пози, които можете да правите, ако искате да се сдобиете с наследник. На какво се дължи това? Благодарение на гравитацията, спермата може да проникне по-лесно във вагиналния отвор и да премине към шийката на матката. За да направите ъгъла на проникване още по-добър, поставете възглавница под таза си.

5 начина да увеличите шансовете си за забременяване

С крака на раменете му

За да изпълните тази поза определено трябва да сте гъвкава и във форма. Поставянето на краката на раменете на партньора ви по време на полов акт, ще позволи на спермата да се доближи по-лесно до шийката на матката, като отново се възползвате от земната гравитация. Освен това предимство, тази поза ще ви донесе и много наслада, поради ъгъла на проникване на члена. Задължително преди изпълняването на тази поза се уверете, че влагалището е овлажнено, иначе рискувате да получите неприятно усещане.

7 съвета за по-бързо зачеване

Кучешката

Тази позиция безспорно е една от най-предпочитаните както от дамите, така и от господата. Тя е от позите, които позволяват дълбоко проникване – и съответно – може да помогне на спермата да стигне до матката, правейки забременяването по-лесно.

Може ли да забременеете, ако правите секс точно преди цикъл?

Обърната ездачка

Ако искате да изпитате максимално удоволствие и да дирижирате парада – опитайте тази страхотна поза. Тя ще ви позволи да контролирате степента на проникване от партньора, както и да зададете ритъма на сексуалния контакт. Партньорът ви ще бъде приятно изненадан и възбуден, тъй като вие ще сте водещата фигура. Повярвайте, че мъжете нямат нищо против да бъдат напътствани! Ако искате да нагорещите термометъра в спалнята до червено, обърнете се! Повярвайте, партньорът ви ще се наслаждава еднакво добре както да ви гледа лице в лице, така и да се любува на формите ви отзад.

9 начина да забременеете по-бързо

Ножици отстрани

Докато изпълнявате тази поза, трябва да сте обърнати лице в лице. Освен дълбок контакт, тя ще ви осигури и подходящ ъгъл, който ще подпомогне забременяването. Не забравяйте, след приключването на акта да останете в легнало положение. Според някои изследвания, това може да увеличи шанса за зачеване.

Поза „количка“

Свързани статии

Тази позиция е за тези от вас, които са истински приключенци под завивките. Как да я изпълните? Обърнете се с гръб към партньора, след това застанете с длани, опрени в пода. Мъжът повдига краката ви и поставя неговите бедра между вашите.

Проникване отзад

При тази поза, вие сте легнали по корем, а партньорът ви прониква отзад. Това дълбоко положение може да помогне на пениса да проникне по-дълбоко във вагиналния отвор (дори в сравнение с мисионерската поза). До този извод се е стигнало чрез изследвания, проведени с ЯМР (ядрено-магнитен резонанс).

Коментирай