Интимно

Причини за слаба чувствителност на гърдите по време на секс

Кога е причина за безпокойство и кога е нормално

07.04.2023г. / 10 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Гърдите са една от най-чувствителните зони в женското, а и в мъжкото тяло. Те са богато снабдени с нервни окончания, които се стимулират при докосване и допринасят за насладата по време на секс.

При много жени обаче може да се появи един проблем – слаба или никаква чувствителност на гърдите при докосване и сексуална стимулация.

Гърдите ви искат да ви кажат нещо за здравето – чуйте ги!

Този проблем може да окаже сериозно влияние върху сексуалното преживяване и емоционалното състояние на жената. Когато гърдите станат слабо чувствителни към докосване, това може да предизвика тревожност и безпокойство, че нещо ви има. Трудността да изпитате удоволствие от докосването на гърдите може да потисне либидото и самочувствието.

Невинаги причината е сериозна и не е нужно да бързате да се плашите, че нещо опасно се случва със здравето ви. Има много причини, поради които чувствителността на гърдите да намалее и не всички са опасни за здравето.

Една от причините е природна особеност, при която гърдите са просто по-слабо чувствителни и при сексуална стимулация не предизвикват очакваните усещания. Това не е причина за притеснения, защото не означава, че гърдите ви са увредени.

Какво означава, ако ви сърбят зърната на гърдите

Гърдите на всяка жена са различни и с различна степен на чувствителност. Тя зависи от много фактори, като нива на естроген и прогестерон в кръвта, особености на гръдната и съединителната тъкан, разположението на гърдите, формата им, дори от начина на протичане на менструалния ви цикъл, както и в кой ден от него се намирате в момента.

Ако сте имали изразена чувствителност на гърдите при докосване и сексуална стимулация, но сте я изгубили, наблюдавайте и за придружаващи симптоми, като бучки в областта на гърдите и подмишниците, ранички по гърдите, сълзене от зърната, раздразнена и зачервена кожа, обриви, гъст лепкав секрет от зърната, подутини, хлътване.

8 неща, които гърдите ви се опитват да ви кажат

Всички тези признаци могат да подсказват за сериозни състояния, включително рак на гърдата. Ако забележите някакви промени в гърдите, незабавно се консултирайте с лекар, който да определи причината за тях.

Редовните профилактични прегледи на гърдите са изключително важни за превенцията и ранното диагностициране на рак на гърдата и всякакви други потенциално опасни състояния, които могат да влошат здравето и да застрашат живота.

Ако се притеснявате и от липсата на чувствителност в гърдите, отново се консултирайте с лекар за ваше успокоение. Но тя сама по себе си не е опасно състояние и в повечето случаи не е провокирана от здравословен проблем, застрашаващ живота.

Възможни причини за болки в гърдите

Има много други ерогенни зони и места по тялото с по-висока чувствителност, които могат да донесат сексуална наслада. Потърсете ги заедно с партньора си и им се насладете по време на секс.

Коментирай