Интимно

7 знака, че сте в неподходяща връзка

Изпитвате раздразнение и негодувание към него/нея

28.06.2023г. / 15 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовните връзки никога не са идеални и лесни. Времето е голям тест за тях, тъй като подлага нас и любимия ни човек на изпитания. С времето се променяме и ние като личности. В началото всичко е прекрасно, но когато отмине еуфорията започваме да се вглеждаме по-дълбоко във връзката. Дали този партньор е подходящ за нас? Дали това е нашата връзка?

Вижте 7 признака, че може би е време за промяна.

1. Вече не харесвате партньора си

След като първоначалното вълнение изчезне, мисълта да му се обадите или да сте с него не ви прави щастливи, а по-скоро сте разстроени, депресирани или просто нещастни. Помислете добре за времето, в което сте заедно. Хубаво ли ви е, как преминавате през трудни ситуации. Искате ли възможно най-скоро да видите половинката си отново, след като сте били на поредната среща (ако не живеете заедно). Как съжителствате. Ако съберете повече отговори, в които се усеща, че той/тя не ви прави щастливи, значи е време за нова връзка.

Той си пише с друга – какво да направите?

2. Изпитвате раздразнение и негодувание към него/нея

Нормално е двойките да се карат. Ако обаче установите, че сте раздразнени и негодуващи към партньора си след спор или просто като цяло, това може да е знак, че се намирате във връзка, която вече няма бъдеще.

3. Не може да говорите, без да хвърлите вината върху другия

Ако изглежда, че всеки ваш разговор ви кара да се карате и постоянно си мислите как партньорът ви не отговаря на изискванията, вероятно не сте с правилния човек.

8 вида интимност във връзката

4. Вече няма допирни точки помежду ви

Въпреки че всеки партньор във връзката е различен и има своите интереси, все пак някъде трябва да се засече с другия. В дълги любовни взаимоотношения, ако единият от партньорите полага усилия да се развива, да надгражда своите умения, а другият не и не го подкрепя, не се гордее с него, то различията много бързо започват да си личат. Освен това, ако не ви харесва наистина да правите неща заедно, това вероятно показва, че не сте с правилния човек за вас.

Ясни знаци, че той не ви харесва

5. Вие не сте себе си

Това означава, че прекарвате прекалено много време и влагате много енергия, опитвайки се да разберете как да подобрите връзката си, и сте напрегнати, стресирани и нещастни поради това. Ако това се случва, вие сте с грешния човек. Връзката ви трябва да носи радост, а не да се усеща като нещо, което постоянно изисква преформулиране и предоговаряне. Още едно важно нещо е да можете да бъдете себе си, да не се страхувате от това. Липсва ли това, вероятно сте в грешните взаимоотношения.

Свързани статии

6. Гледате с надежда към други потенциални партньори

Ако се оглеждате за нещо по-добро, докато сте във връзка, то със сигурност взаимоотношенията ви не ви носят необходимото.

7. Вече не ви пука

Както е казал Ели Визел, „Обратното на любовта не е омраза, а безразличие“. Безразличието е абсолютен убиец на връзката. Ако изобщо не можете да проявите интерес или чувства към партньора си, определено сте с грешния човек.

По материали от yourtango.com

Коментирай