Интимно

Неща, които не трябва да очаквате от партньора си

За да сте истински щастливи

29.12.2023г. / 07 00ч.
Илияна Николова
Неща, които не трябва да очаквате от партньора си

Хората се ръководят от егото си и своите лични нужди. Нормално е, защото всяко човешко същество носи в себе си доза егоизъм в различна степен. И от това зависи колко фокусирани ще сме в очакванията си към другите. Колкото по-големи са те и колкото по-високи са изискванията, които имаме към тях, толкова по-голяма е вероятността да се разочароваме по-силно, което ни прави нещастни

За да сте щастливи е важно да обърнете погледа и към себе си и това какво вие сте склонни да давате на партньорите във връзките си. Когато осъзнаете, че прекалено високите изисквания към половинката ви ви карат да се разочаровате и да се чувствате сякаш не получавате всичко, от което имате нужда, ще започнете да се чувствате по-щастливи и освободени от този товар. 

Кои са нещата, които не трябва задължително да очаквате от партньора си, за да сте щастливи?

Да прекарва всяка свободна минута с вас

Свързани статии

Твърде егоистично и прилепчиво е да очаквате половинката ви да прекарва цялото си свободно време само с вас. Това не само е вредно за връзката, но и за усещането на щастие и хармония. Всеки човек има нужда от известно време само за себе си, което да прекара както прецени. Ако проявите това разбиране, не само вие, но и партньорът ви ще се чувствате по-щастливи заедно. 

Не очаквайте партньорът ви да е идеален 

Няма перфектни и съвършени хора. Замислете се дали вие самите сте такива и имате ли право да очаквате това от другите. Разбира се, че отговорът е ясен – няма перфектни хора и колкото по-скоро се освободите от това очакване, толкова по-лесно ще ви е да сте в хармония с всички несъвършенства и отрицателни черти на половинката си. 

Не очаквайте някой да решава проблемите ви вместо вас 

Отговорността за вашия собствен живот е ваша. Очакването партньорът да ви спасява, да ви напътства, да решава проблемите ви и да ви измъква от трудностите е прекалено голям товар за него. Ако му възлагате тези тежки задачи, това ще изтощи отношенията и връзката ви в даден момент. Вместо това, за да се чувствате вие самите по-щастливи и удовлетворени от себе си и живота си, поемете инициативата. 

Не очаквайте дълбока близост веднага 

Ако имате нужда от емоционална близост и си представяте връзката си дълбоко интимна и искрена, не очаквайте това да се случи от самото начало. Изграждането на близост се случва с времето. На всеки човек му е нужно различно време, за да допусне другия в най-съкровения си свят, където е едновременно откровен, слаб, уязвим, истински. Дайте си време. 

Коментирай