Интимно

Най-лошите съвети за секса

Защо е важно да не ги следвате

23.01.2024г. / 08 15ч.
Илияна Николова
Най-лошите съвети за секса

Когато сексуалният ви живот започне да страда, вероятно се обръщате за съвет към приятелките си. Споделяте им, че имате нужда от промяна и разнообразяване, за да върнете искрата. Или дори да нямате проблеми с партньора си по отношение на секса, по някаква причина се влияете от чуждите сексуални навици и се опитвате да ги копирате, за да подобрите своите собствени. 

Обмяната на опит е полезна дотолкова, доколкото пасва на вашите лични желания и нужди. Да следвате съвети за секса от приятели е добре, но в определени граници, защото има сексуални съвети, които по-скоро ще навредят на връзката ви, отколкото да ви помогнат. 

Кои са най-лошите съвети за секса, които да не следвате?

Да правите секс, когато нямате желание за това

Може да чуете този съвет от вашите приятелки, които се стараят да угодят на половинките си по начин, който всъщност пренебрегва собствените им желания и нужди. Правенето на секс насила, когато изобщо нямате желание за това всъщност може да се отрази по-лошо на отношенията ви. Нежеланието се усеща от партньора. Вие няма да вложите всичко от себе си в този момент, а това ще направи преживяването неприятно. 

Сексът решава проблемите и конфликтите 

Ако някои двойки използват секса, за да притъпят проблемите си, не следвайте този съвет и подход. С това само забавяте същинското разрешаване на конфликтите и разногласията, което кара напрежението да нараства като в тенджера под налягане. Тази взривоопасна енергия може да избухне в даден момент и да причини повече щети на отношенията ви. Не използвайте секса като начин да приглушите конфликтите. 

Свързани статии

Трябва да свършвате заедно задължително 

Ако се вслушвате в този съвет и се опитвате наистина да постигнете това всеки път, ще пропуснете толкова много приятни моменти по пътя към финала, вместо да се насладите на цялостното преживяване. Приемете, че едновременното свършване не е така лесно постижимо всеки път, защото всеки има индивидуални особености, а влияние оказва и моментното емоционално състояние. 

Копирате другите 

За да се насладите максимално на сексуалните преживявания с партньора ви е от ключово значение да изградите свои собствени навици в интимността, а не да имитирате чуждите. Ако се опитвате да следвате чужди сексуални модели, тази погрешна стратегия не само ще обърка личните ви вкусове, но няма да ви донесе така желаната наслада. Хубаво е да опитвате нови неща, но и да отсявате онези сред тях, които не ви допадат. 

Коментирай
Свободно време