Интимно

7 секс трика, за които не сте и предполагали, че работят

Започнете с целувките от долу нагоре 

12.01.2024г. / 06 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

С идването на новата година може би трябва да се замислите кое искате да остане в предишната. Защо не си позволите малко да помечтаете и да събудите у вас желанието за малко повече плътски удоволствия? В следващите редове ще ви предложим няколко трика, които ще „подпалят“ завивките ви. А ето и кои са те:

Забавлявайте се заедно извън леглото 

Понякога поддържането на страстта в спалнята жива няма нищо общо със секса. Вземете урок по тенис, отидете в нов ресторант, направете планински преход. Когато практикувате забавна дейност с вашия партньор (която не е сексуална), така несъзнателно си обръщате внимание един на друг. А това помага за изграждането на желание и е форма на любовна игра.

Свързани статии

Изпратете покана за среща

Имате малко време след работа, или децата са при вашите родители? Каква по-добра възможност да споделите тези кратки мигове с любимия и да ги направите незабравими? А пък партньорът ви ще бъде повече от поласкан и заинтересуван от поканата. Експертите са съгласни: „Именно желанието прави получаването на молба за среща за секс толкова страхотно“, споделя Джулияна Морис, експерт по взаимоотношения. За да засили забавлението, Морис предлага да добавите няколко „бележки“ за това, което искате да направите един на друг по време на „срещата“.

Опитайте нови пози 

Новата поза в секса невинаги е удобна, тъй като тя ви противопоставя на обстоятелствата и на рутината. Опитайте да се изправите – ще докоснете места, до които обикновено нямате достъп. Не забравяйте за простия, но супер ефективен трик да поставите възглавница под дупето си. По този начин ъгълът, под който е поставено тялото, помага за по-дълбоко проникване.

Свързани статии

Бързайте бавно 

В забързаното ежедневие често пъти сексът се превръща в поредната „задача“, а това отнема доста от удоволствието, с което е свързан. Забавете дъха си, когато правите любов – не звучи като нещо особено, но това може да окаже голямо въздействие върху сексуалния ви живот! Забавянето помага на партньорите да се концентрират върху докосването и движението, което означава, че така ще изпитате по-интензивна връзка. Ако си падате по по-нетрадиционните техники, можете да опитате и тантра секс.

Започнете с целувките от долу нагоре 

Може да се запитате защо да си правите труда да се прегърбвате, за да целувате партньора си, когато го правите по правилния начин години наред без никакви проблеми. Отговорът е – разнообразие. „Прекарваме много време в целуване с нашите партньори, особено в началото на една връзка, но с течение на времето сме склонни да се целуваме по-малко и по-бързо да преминем към следващия етап от секса“, това споделя секс терапевтът д-р Иън Кернер (www.goodinbed.com). Когато направите така, че целувката да се усеща като нещо ново и подхождате към партньора си от различен ъгъл, може да установите, че тя е по-стимулираща от обикновено. 

Свързани статии

Секс „без докосване“ 

Една от причините, поради които сексът може да стане рутинен или дори малко скучен, е че винаги е „на разположение“. Понякога ние, хората, обичаме нещата да са малко извън „обсега“ ни. За да се развълнувате наистина преди секс, разголете се и изследвайте телата на другия само с очите и дъха си. Вдишайте естествения му аромат, нежно прокарайте дъха си по зърната му, члена му и т. н. Неговите нервни окончания ще реагират значително на такова леко докосване, както и вашите, когато той ви го направи. Докато си позволите физическо докосване, ще сте готови за оргазъм.

Завържете се 

Използвайте бельото си, като позволите на партньора си да свали чорапите ви и да ги използва, за да завърже ръцете ви. Да сте добре вързани и да не можете да се движите свободно – това ще хвърли сетивата ви в пълен смут. Можете също така да употребите ситуацията в своя полза, като плъзнете ръцете си над главата на любимия си и го придърпате към себе си или го задържите в позиция точно където искате.

Свързани статии

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Име ( преди 3 месеца )