Меню

Боб по манастирски

24 юли 2014 | 12:21 | Мария Дуковска
лесно
Добави в любими
500 г зрял боб от едър сорт2 моркова, ситно нарязани½ стрък целина1 глава кромид лук2 домата, настъргани2 чушки, нарязани на ситно1 люта чушкащипка магданозщипка мента или риган2 супени лъжици маслосол на вкус

Продукти
Приготвяне

Накиснете боба в студена вода за 3-4 часа. Изцедете, изплакнете и поставете в нова прясна вода. Сложете го да се вари в голяма тенджера. След като заври прибавете морковите, маслото, лука и целината. Нека ври, докато омекне.

Накрая прибавете чушките, доматите и ментата (ригана). Добавете сол и оставете да ври още 15-20 минути. Сервирайте купа боб, поръсена със ситно нарязан магданоз за украса и вкус.

Време за приготвяне: 2 часа

Снимка: Thinks tock

Опитайте още:

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Галя ( преди 4 дни )
На боб се слага джоджен, а не мента!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар