Продукти:

1 кг спанак (може и замразен)
200 г сос бешамел
2 цели яйца
4 жълтъка
100 г галета
125 г масло
200 г домати (може от консерва)
черен пипер
индийско орехче
сол

Приготвяне:
Възварете спанака и го смелете с миксер до получаването на хомогенна смес. Смесете го с отделно приготвения гъст сос бешамел. Подправете го със сол, настъргано индийско орехче и черен пипер, накрая прибавете жълтъците. Разбърквайте върху огъня, за да се сгъсти. Разстелете го в тавичка на дебелина около един см и го оставете да изстине. След като изстине, го сложете за кратко време на топло. Обърнете тавата върху плоскост, поръсена с брашно. Вземете от сместа и оформете котлети, оваляйте ги в галета, потопете ги в двете разбити яйца и ги изпържете в масло. Гарнирайте ги със ситно нарязани домати.