![1 кг цели пресни картофи
2 глави лук
100 мл зехтин/олио
2-3 стръка прясна мащерка (или сушена)
200 мл зеленчуков бульон, сварен
1 щипка сол
1 щипка черен пипер](/media/files/resized/article/654x358/3bd/1db0b174e0a73bb02ba9f0654e3f53bd-807d2e752d66cf82644888cd9b9b3b1c.jpg)
60 мин.
-
Порции: 6
Измийте картофите и ги сложете в тавичка за печене. Нарежете лука и го добавете към тях. Залейте с мазнина. Отгоре разпръснете накъсаната мащерка. Поръсете със солта и пипера. Накрая залейте картофите с предварително разтворения бульон. Печете на около 220-240 градуса, докато бульонът се абсорбира напълно и картофите хванат коричка.
Снимка: iStock
Опитайте още: