Меню

Печена сьомга с масло и чесън

5 декември 2023 | 17:49 | Михаела Лазарова
4 от 7 гласа
4-5 парчета филе от сьомга
1 лимон
2-3 големи домата
150 г масло
3 скилидки стрит чесън
1 щипка сушен риган
1 щипка мащерка
1 с.л. мед
сол, черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото и го сложете в купа. Прибавете към него чесъна, меда и останалите подправки и разбъркайте добре. В тава за печене поставете едно голямо парче алуминиево фолио. Подредете върху него няколко колелца лимон, домати и няколко стръка мащерка и върху тях сложете рибата.

Завийте фолиото от всички страни, без да покривате сьомгата, а само да се възпре изтичането на соса и маслото. Залейте рибата с маслото и я поръсете с малко сол и черен пипер. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай