![1 глава карфиол
морска сол
2 обелени картофа
1 с.л. масло
1 ч.л. смлян черен пипер
1 с.л. ситно нарязан розмарин
1 с.л. ситно нарязан пресен див лук](/media/files/resized/article/654x358/431/fae77379f258038448af5ab79a53f431-dc771bf90575bc0f5c10672e54fa47c3.jpg)
40 мин
-
Порции: 2-3
Отстранете кочана и вътрешните листа на карфиола и го разделете на 8-10 части. В тенджера с вода добавете сол, сложете картофите. Когато са готови може да ги извадите в решетъчна лъжица и в същата вряща вода да добавите карфиола за 7-10 минути. Когато и карфиолът е готов може да го прецедите и да го върнете в тенджерата заедно с картофите. Прибавете маслото, черния пипер и розмарина. С преса намачкайте на едро зеленчуците. Овкусете със сол и поръсете с нарязания див лук.
Снимки: Istock; Reuters
Рецептата е част от книгата „Храна, здраве и щастие“ от Опра Уинфри
Опитайте още: