В дълбока тенджера запържете бекона, докато покафенее. Извадете го и го оставете настрана. В същата тенджера запържете лука, целината и чесъна за няколко минути. Добавете картофите. Разбъркайте добре за 3-4 минути. Налейте бульон, колкото да покрие картофите и запазете останалото количество. Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкри, докато картофите омекнат.

В отделен тиган разтопете маслото. В него разбъркайте брашното за 2 минути, за да не останат бучки. След това разбъркайте в сместа и сметаната, естрагона, кориандъра. След като сместа заври, разбърквайте постоянно, докато се сгъсти. Добавете соса към картофите. Гответе още няколко минути. Свалете от котлона и пюрирайте с пасатор. Върнете супата обратно на котлона. Прибавете бекона и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: