Меню

Салата с леща, гъби и синьо сирене

11 февруари 2020 | 10:23 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
400 г пресни гъби по ваш избор
300 г леща, която трябва да сварите предварително
200 г синьо сирене по ваш избор
1 шепа бейби спанак
3-4 скилидки стрит чесън
няколко стръка спанак
сол, черен пипер на вкус 
1 малка глава червен лук 
оцет балсамико на вкус
30 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В добре загрят тиган с малко зехтин сложете нарязаните гъби. Когато поомекнат може да им добавите чесъна. След 1-2 минути прибавете сварената и отцедена леща, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и премахнете от огъня. Прехвърлете в подходяща чиния, добавете нарязаните лук, сирене и магданоз, целите листа бейби спанак. По желание може да добавите малко оцет балсамико или обикновен.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай