Меню

Табуле с елда

11 юли 2020 | 05:58 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
230 г печена елда 
1 супена лъжица зехтин
2 глави лук, обелен и нарязан
1 скилидка чесън, пресован 
1 краставица, обелена и нарязана 
6 супени лъжици нарязана прясна мента 
Сокът от 1 лимон 
1 щипка подправки по избор, сушени
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Изплакнете елдата. Кипнете вода в тенджера и я сварете за около 10 минути. Отцедете и оставете да изстине. Загрейте зехтина в тиган на средна температура. В него запържете лука и чесъна, докато омекнат или за 8 минути. Оставете настрана и охладете. Нарежете краставицата. Смесете с магданоза, ментата, лимоновия сок и сухите подправки в купа за салата. Разбъркайте. Добавете елдата и лука с чесъна. Разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай