Меню

Печени брускети с чушки

16 юли 2020 | 07:49 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 франзела, нарязана 
2 супени лъжици зехтин
350 г печени червени чушки от буркан, нарязани 
3 скилидки чесън, пресован 
1 домат, нарязан
2 стръка пресен босилек, нарязан 
1 глава червен лук, нарязан 
3 чаени лъжици балсамов оцет
30 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте скарата или тиган с ребра. Нарежете франзелата на филийки. Намажете всяка филийка с малко от зехтина. Запечете ги на скарата или в тигана за няколко минути до златисто. Оставете да изстинат. В купа смесете печените чушки, чесъна, домата, босилека, лука. Поставете от плънката върху всяка от филийките. Напръскайте с малко балсамов оцет отгоре и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай