Меню

Пържени филийки по италианска рецепта

24 август 2021 | 06:19 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 филийки хляб, може да ползвате и панетоне
2 яйца
4 с.л. прясно мляко
1 ч.л. захар
масло
200 г маскарпоне
15 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Разбийте в купа яйцата, млякото и захарта. В добре загрят тиган разтопете малка бучка масло. Потопете хубаво всяка филийка в яйчената смес. Изпържете филийките до златисто. Сложете ги в чиния. Добавете им маскарпоне, към което предварително може да добавите малко пудра захар и ванилия или да не го овкусявате. Сложете малко от маскарпонето, мед или сладко, а може да ги сервирате с маскарпоне и течен шоколад, пресни плодове. Да ви е сладко!

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай