Меню

6 забавни рецепти с бутертесто

16 януари 2021 | 05:23 | Михаела Лазарова
1 от 1 гласа
Добави в любими
Снимка: istock

Продукти
Приготвяне

Когато приготвяме нещо с бутертесто можем да дадем свобода на нашите кулинарни умения и фантазии. С него приготвяме солени и сладки вкуснотии. Бързо, лесно и винаги с голямо удоволствие, бутертестото е нашето решение, когато имаме гости или ни се хапва нещо любимо. Вероятно знаете много идеи за това какво може да приготвите с него. Ето какви споделяме с вас.

Направете си забавни хапки, без значение дали е празник или делник. Трябват ви само кашкавал, колбас, бутертесто и формички за сладки. Сглобявате трите части и изпичате.

Една идея за бързи сладки или соленки. Отново ползвайте формички за сладки. Може да направите няколко разреза с нож, намазвате с яйце и поръсвате със захар, натрошени ядки или пък със семена, сол.

Вкусна и красива на вид торта може да приготвите и с бутертесто. Нарежете го на правоъгълници, като размера им определяте вие. Леко ги надупчете с вилица, след което изпечете. Намажете с любимия ви крем за торта, украсете и поръсете с пудра захар.

С миникренвирши, наденички се получават чудесни малки хапки, които да сервирате с любимите ви сосове. Тук може да видите една чудесна рецепта.

Хрупкави, с канела, ядки, захар... Любимите сълзици! Приготвят се лесно и бързо, а тази рецепта ще ви убеди в това.

В тази идея за десерт, шоколадът е във всяка хапка. Охладеното бутертесто се разстила и според размера на шоколада се нарязва леко на ленти от двете му страни, така че да го обгърнат добре. Накрая се намазва с яйце и се пече в умерена фурна до готовност. Хубавото е, че тази идея може да я направите с няколко шоколада един до друг, с малки по размер шоколадчета.

Снимки: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай