Разбъркайте 60 мл зехтин с чесъна, куркумата, кимиона, солта и пипера. Оваляйте бутчетата в сместа, докато се покрият напълно. Мариновайте ги за през нощта или най-малко за 4 часа.

Загрейте двете лъжици зехтин в дълбока тенджера на средна към висока температура. Запържете лука, като разбърквате за около 7-8 минути. Извадете пилето от маринатата. Сложете го в тенджерата и гответе, докато покафенее от всяка страна. Намалете котлона и добавете водата – толкова, колкото да покрие наполовина пилето. Оставете да ври 20 минути под капак.

Свалете капака. Поръсете с шафрана и покрийте пилето с нарязания лимон на слайсове. Гответе, докато пилето вече не е розово на цвят, а соковете му се избистрят или още около 5 минути. Извадете ястието от тенджерата и прехвърлете в съд за сервиране. Изчакайте между 5 и 7 минути сосът да се стегне преди да сервирате. Сервирайте пилето, поръсено с маслини, нарязания артишок и пресния магданоз.

Снимка: iStock

Опитайте още: