Меню

Класически киш „Лорен“

17 юли 2021 | 05:50 | Илияна Николова
Добави в любими
12 резена бекон, нарязани 
100 г сирене Грюер, настъргано
5 супени лъжици лук, нарязан
4 яйца, разбити 
500 мл готварска сметана 
¾ чаена лъжица сол 
¼ чаена лъжица захар 
1/8 чаена лъжица лют червен пипер 
1 бр. готово тесто (или домашно омесено по желание)
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе кръгла форма за печене с диаметър 23 см. Постелете в нея тестото, като го притиснете така, че част от ръбовете му да висят извън формата.

В тиган на средна към висока температура запържете нарязания бекон до златисто и хрупкаво. Отцедете върху кухненска хартия. Сложете бекона в тестото заедно с настърганото сирене и нарязания лук. В малка купа разбийте яйцата, сметаната, солта, захарта и лютия пипер. Използвайте миксер. Залейте плънката в тестото с тази смес. Завийте ръбовете на тестото обратно във формата така, че да се получи борд.

Печете за 15 минути в загрята фурна. След това намалете на 150 градуса и печете още 30 минути. Оставете киша да изстине за 10 минути, преди да го разрежете.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай