Меню

Супа борш с пилешко

9 август 2021 | 05:28 | Илияна Николова
Добави в любими
1 кг пилешки гърди
2 л пилешки бульон
900 г картофи, обелени и нарязани 
450 г домати от консерва 
3 бр. червено цвекло, обелени и нарязани 
1 морков, обелен и нарязан 
150 г настъргано зеле 
1 глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован 
5 супени лъжици винен оцет
3 супени лъжици доматено пюре 
1 дафинов лист 
Сол и черен пипер на вкус
70 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сложете пилешкото и бульона в тенджера. Оставете да заври на средна температура. Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкри 20 минути. Извадете пилешкото от тенджерата и го оставете да изстине в чиния.

В тенджерата добавете картофите, доматите, цвеклото, морковите, зелето, лука, чесъна и оцета, както и доматеното пюре. Разбъркайте. Добавете дафиновия лист. Покрийте и оставете да къкри 30 минути, докато картофите омекнат.

Междувременно използвайте вилица, за да накъсате пилешкото на парчета. Върнете го обратно в тенджерата. Нека ври още 20 минути. Овкусете със сол и пипер, и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай