Загрейте фурната на 180 градуса. Овкусете свинското бонфиле с чесъна, солта и пипера. Втрийте добре. Загрейте зехтина в голям тиган на средна към висока температура. Запечатайте до златисто месото в тигана от всички страни за около 10 минути общо. Свалете от огъня и оставете настрана. Излейте виното в тигана, за да деглазира остатъците от месото и соковете му. Разбърквайте, докато се карамелизира.

Добавете лука и тиквата в тава за печене. Поставете върху тях месото. В купа смесете ябълковото пюре, горчицата, соевия сос, захарта и канелата. Залейте месото с тях. Втрийте, за да се разнесе навсякъде. Увийте добре с фолио. Печете за около един час. Оставете месото да почине около 10 минути преди сервиране.

По желание може да замените тиквата със сладки картофи.

Снимка: iStock

Опитайте още: