Меню

Пилешка супа с авокадо и лайм

15 януари 2022 | 05:52 | Илияна Николова
Добави в любими
1 и ½ супени лъжици зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
8 скилидки чесън, ситно нарязан
4 малки люти чушки, нарязани и без семки 
4 бр. пилешки гърди без кост и кожа, нарязани на тънки ивици 
1 л пилешки бульон
¼ чаша пресен сок от лайм
1 домат, нарязан
Сол и черен пипер на вкус 
30 г сладка царевица
1 авокадо, обелено и нарязано 
¼ чаша нарязан пресен кориандър
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. В него запържете лука, чесъна и лютите чушки до златисто или около 5 минути. Добавете пилешкото, бульона, сока от лайм, домата, солта и пипера. Разбъркайте. След около 10 минути пилешкото трябва вече да е побеляло. Тогава добавете авокадото, царевицата и кориандъра. Увеличете котлона за 3 до 5 минути. Сервирайте супата гореща и по желание с багета, брускети или тортия.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай