![2 чаши пилешки или зеленчуков бульон, по възможност домашно направен
1 чаша суха киноа
420 г консерва нахут, отцеден и изплакнат
1 краставица, нарязана на кубчета
1/2 малка глава червен лук, наситнен
няколко стръка пресен магданоз, нарязан на ситно
няколко листа мента
1/2 чаша печени осолени шамфъстъци, нарязани
100 г натрошено сирене фета
сол и черен пипер на вкус
За дресинга:
1/2 ч.ч. пресен лимонов сок
1/2 ч.ч. зехтин екстра върджин
1 супена лъжица мед
сол и черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/8b6/e5166333953a5dfefc53bd84c911d8b6-4f6896752c62f57ce4e8617b4a985dc5.jpg)
40 мин
-
Порции: 2
В тенджера на котлона сложете бульона. Когато заври може да добавите киноата и да намалите огъня. Варете около 15 минути. Киноата трябва да абсорбира бульона, но и да се сготви добре. След това може да я сложите в купа, за да изстине. Когато е охладена може да добавите останалите съставки за салатата. Съставките за дресинга се комбинират добре в купичка или бурканче, след което може да овкусите салатата.
Снимки: Getty: iStock
Опитайте още: