Меню

Тирамису с остатъци от козунак

21 април 2025 | 09:31 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Тирамису с остатъци от козунак
60 мин.

  • Порции: 6

Рецепта за тирамису, което включва козунак? Звучи като нещо несъвместимо, но съвсем не е така. След великденските празници със сигурност ви е останал козунак, който е изсъхнал и никой не иска да яде. За да го изведете на следващото ниво, превърнете го в пухкав десерт ала тирамису с нашата чудесна рецепта. 

Продукти
Приготвяне
  1. Излейте кафето в купа. 
  2. В него разтворете рома и 50 г захар, разбъркайте добре. 
  3. Разбийте жълтъците в голяма купа с щипка сол до пухкава смес. 
  4. В отделна купа разбийте белтъците с оставащата захар и бялото вино до пухкава смес. 
  5. Внимателно добавете маскарпонето към белтъците и разбъркайте с шпатула. 
  6. Добавете сместа с жълтъците и разбъркайте с шпатулата. 
  7. Потопете всяка от филийките козунак в кафето. 
  8. Подреждайте филийка козунак, следвана от слой крем. 
  9. Повторете процедурата, докато използвате всичкия козунак и крем. 
  10. Поръсете с какао и шоколадови стърготини. 
  11. Приберете в хладилник за 4 часа преди да сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай