Рецепта за тирамису, което включва козунак? Звучи като нещо несъвместимо, но съвсем не е така. След великденските празници със сигурност ви е останал козунак, който е изсъхнал и никой не иска да яде. За да го изведете на следващото ниво, превърнете го в пухкав десерт ала тирамису с нашата чудесна рецепта.
Приготвяне
-
Излейте кафето в купа.
-
В него разтворете рома и 50 г захар, разбъркайте добре.
-
Разбийте жълтъците в голяма купа с щипка сол до пухкава смес.
-
В отделна купа разбийте белтъците с оставащата захар и бялото вино до пухкава смес.
-
Внимателно добавете маскарпонето към белтъците и разбъркайте с шпатула.
-
Добавете сместа с жълтъците и разбъркайте с шпатулата.
-
Потопете всяка от филийките козунак в кафето.
-
Подреждайте филийка козунак, следвана от слой крем.
-
Повторете процедурата, докато използвате всичкия козунак и крем.
-
Поръсете с какао и шоколадови стърготини.
-
Приберете в хладилник за 4 часа преди да сервирате.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?