Меню

Пиле по гръцки в тава

1 август 2025 | 12:20 | Мария Василева
лесно
Добави в любими
Снимка: iStock
40 мин.

  • Порции: 4

Ако обичате да посещавате Гърция през лятото, със сигурност ще искате да си отнесете вкъщи не само спомените от вашата ваканция, но и някоя прекрасна вкусна рецепта. Отделете малко време и си направете „гръцка вечер“ у дома с тази чудна рецепта.

Пиле по гръцки в тава 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната до 190 градуса.
  2. Напръскайте тава със спрей за готвене; оставете настрана.
  3. В голяма купа смесете първите 7 съставки; разбъркайте, за да се покрият.
  4. Поставете пилешкото месо и зеленчуците на един слой върху тавата за печене; поръсете с черен пипер.
  5. Печете, докато термометър, поставен в пилето, покаже 77 градуса и зеленчуците омекнат, (около 30-35 минути).
  6. Ако желаете, преместете във фурната.
  7. Печете пилето и зеленчуците на 7-10 см от реотаните, докато леко покафенеят, 2-3 минути.
  8. Извадете от фурната; охладете леко.
  9. Поръсете с фета сирене. 

Хранителна информация за 1 порция: 

  • 480 калории
  • 24 г мазнини 
  • 30 г въглехидрати 
  • 30 г протеин

Снимка: iStock

Свързани статии

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай