
-
Порции: 6
През пролетта и лятото една от любимите ни храни са тиквичките. Те се готвят лесно и могат да са част от най-разнообразни ястия - солени, сладки, супи, салати, предястия и основни. Пържените тиквички са и чудесно мезе, стига да знаем как да ги приготвим. Днес ви предлагаме да опитате една лесна рецепта за тиквички по гръцки. Да ви е вкусно!
Нарежете тиквичките на колелца. Може да ги нарежете и на тънки ивици по дължина с помощта на белачка за картофи.
Смесете двата вида брашно. Оваляйте обилно всяко колелце или лента тиквичка в брашнената смес. Пържете в сгорещеното олио за няколко минути.
Готовите тиквички поставете върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Снимка: личен архив
Забележка: Пържете до хрупкава коричка.
За соса:
Намачкайте чесъна. Нарежете копъра на ситно. След това разбъркайте подправките с киселото мляко.
Заглавна снимка: iStock
Опитайте още:
Снимка: iStock
Опитайте още: