Меню

Запечено сирене бри със сладко от череши по рецепта на Марта Стюарт

24 ноември 2025 | 05:15 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
20 мин.

  • Порции: 3-4

Бри е едно от предпочитаните сирена. Има много разнообразни начини, по които бихме могли да го поднесем. Днес от готварската ни рубрика споделяме рецепта за запечено сирене бри със сладко от череши по рецепта на Марта Стюарт.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Поставете сиренето в тава върху лист алуминиево фолио, покрито с хартия за печене. 
  3. Направете малък разрез отгоре върху сиренето, около 1,5 см дължина.
  4. Поръсете с чесън, мащерка и дафинов лист. 
  5. Поръсете с вермута. 
  6. Завийте внимателно фолиото и хартията за печене, за да се получи нещо като пакетче.
  7. Печете 10 минути, след което махнете фолиото.
  8. Отворете хартията за печене и поръсете сиренето със сладкото. 
  9. Върнете го във фурната и печете, докато сиренето се разтопи, а сладкото се затопли.
  10. Сервирайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай