Продукти:
500 г спанак
1 с. л. зехтин
1 ч. л. смлян кориандър
1/2 ч. л. куркума
1/4 ч. л. червен пипер
3 с. л. вода
150 мл течна готварска сметана
250 г сирене
сол

Приготвяне:
Спанакът се измива, почиства се и се накъсва на ситно. Зехтинът се загрява и в него за няколко секунди се запържват подправките. Спанакът се сипва при запържените подправки, наливат се 3 с. л. вода, съдът се похлупва и спанакът се задушава на слаб огън докато омекне. Добавят се сметаната и нарязаното на кубчета сирене, посолява се, разбърква се добре и се оставя да къкри още 5 минути на слаб огън.

* * *

Зелена салата с гъби и слънчогледови семки