Меню
Готварство

Спанак с яйца

27.03.2009г. / 11 36ч.
Аз жената
Спанак с яйца

Продукти:
500 г спанак
2 големи глави лук
1 морков
5 яйца
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
1 к. ч. прясно мляко
1 с. л. джоджен
девисил
магданоз
сол

Приготвяне:
Спанакът се почиства, измива и нарязва. Лукът и морковът се режат на ситно и се задушават в малко олио или зехтин и вода. Когато омекнат добре се прибавя червения пипер и спанакът. Налива се прясното мляко и се посолява. Оставя се да поври до готовност на спанака. Брашното се размива в малко вода и се добавя. Слагат се подправките. Яйцата се разбиват леко и се прибавят към ястието. Бърка се непрекъснато до готовност на яйцата. Поръсва се с магданоз.
Можете да прибавите сирене и / или кашкавал преди да отстраните от огъня

* * *

Яйца на очи върху спаначено пюре

Коментирай