За дома

Колко време чистим с прахосмукачката?

Как нациите по света използват прахосмукачката?

21.08.2013г. / 12 20ч.
Аз жената
Колко време чистим с прахосмукачката?

Най-голямото проучване за почистването с прахосмукачка ни казва всичко, което трябва да знаем за навиците при използването на уреда: харесва ли се или не от домакините, колко често се прилага, какво наистина вбесява нациите при чистенето с прахосмукачка и др. Изследването включва 28 000 участници от 23 страни, сред които Великобритания, Германия, Китай, Япония, Австралия, Щатите и други, реализирано от Електролукс.

Някои от най-интересните статистики показват, че:

- когато чистят, 89% от хората отделят по-малко от един час, а 43% от тях дори по-малко от 30 минути

- корейците са нацията, използваща най-често прахосмукачката – 11% от тях чистят по няколко пъти на ден, а 29% чистят по веднъж на ден

- гражданите на Бразилия и Португалия отделят най-много време за чистене с прахосмукачка – средно между 1 и 2 часа на чистене

- докато чистят, хората най-често слушат музика (36%), като първенци сред нациите са колумбийците (67%) и мексиканците (66%)

- най-дразнещият елемент от чистенето с прахосмукачка остава шумът – 36% от страните са подразнени от него.

Тенденции има и в облеклото, което носят хората, докато почистват. Най-голям процент (69%) от страните носят ежедневно облекло, докато чистят. 4% от хората отговарят, че носят само бельо, когато използват прахосмукачката, а 2% от тях признават, че чистят без никакви дрехи.

Що се отнася до времето, в което извършват домашната дейност, 38% от отговорилите предпочитат сутрешното чистене, а само 9% от тях се заемат с него вечер.

Глобалното проучване показва не само тенденциите в почистването на дома,но и нуждите на потребителите. „Като лидер в производството на уреди за дома, Електролукс работи активно в посока развитие и иновации. Резултатите от изследването показват колко разнообразни са нуждите на потребителите и колко важно за нас е да ги разбираме и следваме. Желанията на потребителите за нас са ключовият двигател в разработването на нови продукти, които да отговарят на техните нужди и очаквания” – споделят от фирмата.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
чистеща ( преди 10 години )
Важното за една прахосмукачка според мен да смуче добре за да няма прекалено повтаряне на еднообразните действия,както и да се намали шумът,понеже 1час да ти бръмчи нещо на главата се превръща в досада.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време